Obavezno pročitajte

Apsorbuju toksine i stvaraju kiseonik: Unesite ove biljke u vaš dom što pre! (FOTO)

Oplemenite i očistite svoj dom unošenjem u njega neke od ovih biljaka
Enterijer 14.08.2017. - 10:38h Autor: dnevno.rs
Foto: Profimedia

Ako imate potrebu za podizanjem nivoa kiseonika u vašem stanu ili kući, obavezno u dom unesite aloju. Osim što važi za pravu bombu kiseonika, aloe vera apsorbuje ugljen-dioksid, ugljen-monksid i formaldehid. Jedna aloja ima efekat kao devet bioloških prečišćivača vazduha u konzervi!

 

Ne prilazite im, ni iz daleka: Ovo su najotrovnije biljke koje rastu svuda! (FOTO)

 

Pored aloje, možete da odaberete i fikus. Ova biljka je veoma jednostavna za održavanje jer ne traži puno svetlosti, a efikasno čisti vazduh od formaldehida. Ali treba biti na oprezu jer su listovi otrovni, pa nije preporučljivo uzgajati je u kućama u kojima ima dece i kućnih ljubimaca.

 

Bršljan je biljka koju svako treba da ima. Možda vam se čini neverovatno jer je bije glas da je otrovna, ali ona uklanja čak 60% toskina iz vaduha i 58% čestica fekalija u roku od samo šest sati.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zeleni ljiljan (pauk biljka) ima sposobnost da vrši sintezu u uslovima minimalne osvetljenosti. Odlično apsorbuje toksine iz vazduha – formaldehid, stiren, ugljen-monoksid i benzin.

 

Za dobro zdravlje i još bolje raspoloženje: Nije svejedno gde držite koju biljku! (FOTO)

 

Jedna biljka efikasno čisti vazduh u 200 kvadratnih metara prostora. Estragon (zmijska trava) je skoro neuništiva i odlična je za kuću. Veoma je otporna, treba joj malo svetlosti za fotosintezu. Osim što uklanja toksine, dobra je i za spavaću sobu jer u toku noći proizvodi kiseonik. I ljiljani odlično uklanjaju hemijske otrove iz vazduha. Filtrira formaldehid iz vazduha, kao i trihloretilen. NASA tvrdi da svako domaćinstvo treba da ima između 15 i 18 navedenih biljaka na površini od 500 kvadratnih metara.

 

Pri njihovom raspoređivanju ne treba preskočiti spavaću sobu.

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs