Zanimljivo gledište

Kolorstrologija, horoskop vašeg doma: Ovi detalji su presudni za mir i sreću u kući! (FOTO)

Primenite ovu tehniku, i svakodnevica će vam biti bolja i lepša
Enterijer
18:00h Autor:
Kolorstrologija, horoskop vašeg doma: Ovi detalji su presudni za mir i sreću u kući! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Kako se astrologija upliće u sve pore naših života, a zvezde dobro poznaju tok karijere, ljubavi, porodice i zdravlja horoskopskih znakova, i to na dnevnoj bazi, vreme je za nešto malo složenije!

Kombinacija astrologije, dizajna i teorije boja zove se kolorstrologija, a njome se bavi astrolog i numerolog Mišel Bernardt. U knjizi Colorstrologija: Šta rođendanska boja govori o tebi, autorka je navela listu Pantoneovih boja za svaki dan u godini i pojedinačno za svaki mesec.

U nastavku pročitajte koja vam boja najviše odgovara prema mesecu rođenja i kako je možete ubaciti u svoj dom za još lepšu svakodnevicu.

1.Januar - nijanse karameleOve boje će vas vratiti prirodi, centrirati i fokusirati. Ako ste rođeni u januaru, investirajte u saksije u boji terakote i smestite ih na balkon, terasu ili blizu prozora za bolji protok energije. Tamosmeđa boja zemlje odlično će doprineti sveukupnom izgledu.

Jednostavno indijsko pravilo za manje briga, svađa i stresa u kući: Da li ga primenjujete?

A post shared by Shama Rashid (@shikhashama) on Aug 10, 2017 at 10:48pm PDT

2.Februar - boja jorgovanaOva nijansa popravlja prijateljske odnose, a one koji u njoj uživaju preplaviće osećajem ljubaznosti. Kupite šoljice, tanjire ili činijice u boji jorgovana i poslužite ih kada vam u posetu dođe društvo, kako bi atmosfera bila još bolja.

3.Mart - svetle nijanse moraOve opuštajuće nijanse podstiču meditaciju i zato su savršene za spavaću sobu. Odaberite posteljinu u nijansama mora ili prekrivač kojim ćete se pokriti za vreme popodnevnih dremki.

Trik koji eliminiše sve neprijatne mirise iz kupatila: Ništa ne košta, a puno vredi!

4.April - boja crvene paprikePazite da ovu intenzivnu nijansu kombinujete u prostorijama kojima je potrebno malo "života". Ako imate prostoriju u kojoj vežbate, jedan zid obojite u boju crvene paprike, a na sto u kuhinji možete staviti crvenu "stazu" koja će vas razbuditi za vreme doručka.

5.Maj - smaragdno zelenaOva boja ima veze sa bogatstvom, prosperitetom, uspehom. Zato unesite smaragdno zelene detalje u kancelariji ili u prostor na i oko radnog stola. Savršen detalj može biti fotelja, a u nedostatku prostora, biće dovoljna i podloga za miš.

Ova kuća ima najlepšu terasu i dvorište na svetu: Bićete istinski ljubomorni! (FOTO)

6. Jun - žuto zlatna bojaOva boja povezana je sa dobrom komunikacijom, pa razmislite u kojoj sobi vodite najviše razgovora. Zidovi u ovoj boji dobra su ideja za dnevnu sobu ili prostor ukrasite nekom žuto-zlatnom umetninom, kako biste dobili najviše od boje juna.

A post shared by Gynn ~ G Artsy (@jeanario) on Aug 11, 2017 at 9:38am PDT

7. Jul - prljavo rozeBoja meseca jula izrazito je umirujuća boja ljubavi, zato ju je dobro dodati u prostorije u kojima provodite puno vremena s partnerom. Možete odabrati tepih ili posteljinu u ovoj nijansi za spavaću sobu ili dnevni boravak.

Večita dilema rešena: Da li prvo treba obrisati prašinu ili usisati!

8.Avgust - narandžastaZabavna i energična boja podstiče na razigranost i zabavu. Detaljima u ovoj boji uredite terasu, dečju igraonicu ili prostor za vežbanje. Za početak, investirajte u narandžasti suncobran ili ležaljke na terasi ukrasite narandžastim jastucima.

9.Septembar - sivo plavaBoja meseca septembra sinonim je za lepotu i zavodljivost, pa je najbolje da vas detalji u ovoj boji dočekaju odmah na ulazu. Odaberite otirač, saksiju za cveće ili natpis kojim želite dobrodošlicu u ovoj atraktivnoj nijansi.

Kuća će vam bukvalno prodisati: Kako da konačno presečete i pobacate nepotrebne stvari!

A post shared by (@sophielouisewynne) on Aug 11, 2017 at 7:35am PDT

10.Oktobar - svetlo plavaOva nežna boja takođe je povezana sa mirom i relaksacijom, pa je savršen odabir za glavno kupatilo. Možete da se odlučite za jedan zid u ovoj nijansi ili nabavite peškire u ovoj boji. Bilo kako bilo, sigurno će na vas pozitivno uticati.

11.Novembar - boja crvenog vinaDirektno je povezana sa libidom i fizičkom privlačnošću, pa je njeno mesto u spavaćoj sobi. Kako je ovo poprilično odvažna nijansa za enterijere, možda je najbolje da počnete sa manjim detaljima, poput nekog ukrasa ili rama za slike.

50 ubica sreće, kradu vam sve šanse za uspeh: Lista stvari koje odmah treba da pobacate u smeće!

A post shared by OLGYdesign (@olgydesign) on Apr 28, 2017 at 6:51pm PDT

12.Decembar - tirkizno plavaBoja mudrosti i putovanja najbolje će odgovarati na policama za knjige, a takođe možete da napravite kolaž sa putovanja ili ploču koja će prikazivati vaša interesovanja, koja će, naravno, biti uokvireni tirkizno plavom.

A post shared by Jane Hogan (@janehogandesigns) on Jun 29, 2017 at 8:49am PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs