Feng šui

Ove predmete svi imamo u kući, a veruje se da donose lošu energiju: Izbacite ih!

Određene stvari koje više ne mogu da ispune svoju potpunu vrednost i učine da vam život postane mnogo lakši morate odmah odstraniti iz svog okruženja
Enterijer
08:18h Autor:
Foto: Thinkstock

Toliko puta smo do sada govorili o tome kako je u feng šuiju najvažnije da krevet u spavaćoj sobi bude naslonjen uzglavljem uz čvrst zid i postavljen po sredini ukoliko je moguće...

Međutim, takođe nam je svima dobro poznato da se ova drevna istočnjačka filozofija ne oslanja samo na raspored nameštaja u prostoru i sastoji se od mnogo više elemenata koji se tiču duhovnog života i svake situacije koja nas u životu može zadesiti, ali i svega što nas okružuje. Između svega ostaloga, ova filozofija je namenjena pronalaženju sreće, životne harmonije i pozitivne energije koja mora da postoji u vašem domu. Određene stvari koje više ne mogu da ispune svoju potpunu vrednost i učine da vam život postane mnogo lakši morate odmah odstraniti iz svog okruženja.

Ovako izgleda kuća gde vlada jako dobra energija: Proverite kakvo je stanje kod vas! (FOTO)

Posuđe i pribor za jelo se gotovo uvek vezuju za dobro stanje i energiju porodice, dok upotreba polomljnih i iskrzanih šolja i tanjira dovodi do nepravilnog protoka energije, njenog prekidanja i velikih turbulencija u životu. Pregledajte svoje tanjire posuđe i dodatni pribor za ručavanje koji je kreiran od stakla ili keramike i nastojte da, koliko god da ste vezani za neki predmet, obavezno oslobodite svoj dom njegovog prisustva.

Kako svetski gurui ove drevne filozofije navode, biljke iz porodice ruža koje poseduju bodlje unose negativnu energiju i kvare sve karakteristike idealnog feng šuija. Ovo važi i za kaktuse, tako da je najbolje da se umesto za ove sukulente ili bodjlikave ruže opredelite za biljke sa običnim lišćem bez ikakvih oštrih vrhova.

Šta svako dvorište treba da ima: Cveće koje čuva kuću i ukućane, donosi boljitak i uspeh! (FOTO)

Ulazna vrata su, moramo još jednom napomenuti, takođe jedan od, ako ne i najvažniji deo naših domova, dok crna vrata, osim onda kada su pozicionirana prema severu, otvaraju prostor za neuspeh i unose lošu energiju u kuću na bilo kojoj drugoj strani vašeg životnog prostora da se nalaze. Obavezno saznajte na kojoj strani sveta stoje vaša ulazna vrata nakon čega, osim ako nisu okrenuta ka severnoj strani, možete da ih obojite nekom veselom i vedrom nijansom.

Crvena boja se, prema feng šuiju, na ulaznim vratima vezuje za dobru energiju i donosi sreću koja putem njih ulazi u naše domove stvarajući blagostanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...