Feng šui

Dvorište štiti kuću od zla i negativne energije: 5 pravila za priliv sreće i bogatstva!

Lepa bašta će stvoriti jaku Feng šui energiju i neutralisati lošu energiju pre nego što uđe u vašu kuću
Enterijer 24.02.2016. - 14:53h Autor: mojenterijer.rs
Foto: Profimedia

Pažljivo uređena bašta će privući dobru energiju i osvežiti sva čula! Ako imate mogućnost da kreirate vrt oko svoje kuće, bez obzira na to koliko mali bio, samo napred.

 

Lepa bašta će stvoriti jaku Feng šui energiju i neutralisati lošu energiju pre nego što uđe u vašu kuću. Iako umetnost baštovanstva treba savladavati godinama, upotrebite Feng šui za početak i budite strpljivi.

 

Definišite feng šui bagua polja i unesite u njih odgovarajuće detalje.

 

Staro verovanje protiv siromaštva: Tajna veza između novčanika i bogatstva!

 

 

1. Napravite viziju vrta

 

Dobar dizajn feng šuija u bašti će pomoći da privučete hranljivu, visokokvalitetnu energiju na kućnu adresu. Kada je u pitanju dobar feng šui vrt, veličina nije glavni kriterijum. Naravno da je divno biti okružen velikim, bujnim vrtom, ali ako imate mali prostor, opet možete napraviti dobar feng šui vrt.

 

Da vaša bašta bude najlepša u kraju: 5 saveta za magični vrt pun ruža! (VIDEO)

 

2. Definišite mapu energije u vrtu

 

Da li je vaša kuća bagua ili mapa energije ista kao i vaše dvorište? Kada definišete baguu vašeg doma, da li i vaš vrt spada u kućnu baguu? Sve su to dobra pitanja, a odgovori su: za najjednostavnije tumačenje, posmatrajte svoj dom kao integralni deo energetske mape cele bašte. Obrnuto, vaša bašta ne spada u energetsku mapu vašeg doma. U tom pravilu postoji samo jedan izuzetak. To je situacija kad kuća ima oblik latiničnog slova "L" pa se čini kao da zamišljenom "kvadratu" kuće nedostaje jedan deo. Takvo polje naziva se "nedostajuće" polje bague. Idealno je da u njemu uredite terasu, kutak za sedenje ili pravilni vrtni element koji će vizuelno "dopunjavati" kuću i činiti zajednički kvadrat ili pravougaonik s njom.

 

3. Funkcija vode

 

Ako planirate da vaš vrt ima funkciju vode, postoje neke osnovne smernice feng šuija kako biste poboljšali energiju. Prvi korak je znati bagua zone vašeg vrta. Jednom kada znate, kao i kad imate razumevanje 5 elemenata, locirajte najbolju bagua oblast za vaš vodeni akcenat. Na primer, vodeni element je veoma koristan u oblastima: istok, jugoistok i sever. Dakle, izaberite najbolju poziciju u jednoj ili svim oblastima i tu postavite fontanu ili šta god ste imali na umu.

 

100 najlepših vrtova na svetu: Ljubitelji cveća, uživajte u pogledu! (VIDEO)

 

 

Ako koristite bagua mapu, najbolje je da fontanu smestite u zonu porodice, zdravlje i obilja.

 

Ako želite jednostavno uputstvo, koje odgovara svima, odlučite se za fontanu pred kućom koja će privlačiti dobru energiju. Idealni modeli su oni kod kojih se voda jednako razliva na sve strane, a ako imate usmerenu fontanu, onda voda treba da se odliva ka kući a ne od nje.

 

Takođe, nije dobro da imate dve fontane - sa obe strane ulaznih vrata!

 

4. Koristite se najboljim feng šui dekorom

 

Dobar feng šui u bašti će doneti dobru energiju u vaš dom. Lepa bašta će oduševiti vaša čula i osvežiti energiju. Ako imate dovoljno prostora iskoristite sve bagua zone i dekorišite sa odgovarajućim elementima. Dodajte ukrase kao što su: fontana, statue, hranilice za ptice, kamene gazilice i slično... a pazite da je vaš dekor od kvalitetnog materijala.

 

Stvari koje odbijaju novac iz vašeg doma: Evo zašto ste okruženi lošom energijom!

 

 

5. Proverite vrt

 

Veoma je lako reći da li vrt ima dobar feng šui ili ne. Kako se osećate u bašti? Da li vam se sviđa da provodite vreme tamo? Da li ide uz vas i da li uživate u njemu? Bez obzira na to da li govorimo o vašem domu, bašti ili kancelariji, lako se možete povezati sa kvaliltetnom energijom u bilo kom prostoru.

 

Primenite ove savete i vrt će blistati dobrom energijom koja će se širiti i na vaš dom. Lako je i jednostavno, a mi vam želimo sreću u radu.

 

Početkom proleća unesite ove stvari u kuću i novac će se gomilati!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...