Obavezno

Ove 3 stvari morate odmah izbaciti iz kuće: Truju vas, a niste ni svesni!

Iako nagomilavanje stvari više šteti izgledu vašeg stana ili ormara, nekih bi se stvari trebali rešiti ovog trena i to bez razmišljanja
Enterijer
00:52h Autor:
Ove 3 stvari morate odmah izbaciti iz kuće: Truju vas, a niste ni svesni!
Foto: Profimedia

Koliko puta ste se našli u situaciji da planirate da bacite tablete ili komad kozmetike, ali ste ipak odustali ostavljajući ga za "svaki slučaj".

Iako nagomilavanje stvari više šteti izgledu vašeg stana ili ormara, nekih bi stvari trebalo da se rešite istog trena, i to bez razmišljanja jer mogu biti opasne za vaše zdravlje:

Stara kozmetika

Kada govorimo o kozmetici, pravilo je vrlo jednostavno – ako je stara, suva ili ne planirate nikada da je upotrebite, bacite je bez razmišljanja.

I dok se u vlažnoj dekorativnoj kozmetici poput pudera, maskare i tuša za oči vremenom počinju razvijati bakterije, senke i rumenila nakon isteka roka više nisu postojana na koži, te nemaju isto delovanje.

Ako je kremi ili maski za lice istekao rok trajanja ili su promenile boju ili strukturu, nikako ih ne stavljajte na kožu jer mogu izazvati jake alergijske reakcije. Isto važi i za kreme za sunčanje koje ne bi trebali koristiti dve sezone za redom.

Očistite teško dostupna mesta u kući sodom bikarbonom!

Stare četke i sunđere za tuširanje

Prema poslednjem istraživanju, stvari koje koristite kako biste oprali svoje telo mogu biti najprljaviji predmeti u vašem domu. To se naravno odnosi na krpice, sunđere ili četke za tuširanje koje iznova koristite predugo.

Naime, bakterije se najbrže razvijaju na vlažnim mestima, a dlačice ili vlakna naših pomagala za tuširanje kao stvorene su za razmnožavanje bakterija.

Ako sunđer za tuširanje koristite predugo, na njemu će se početi stvarati bakterije, ali i gljivice koje mogu ozbiljno naštetiti našem zdravlju.

Sunđer i četke nemojte koristiti duže od 3 do 6 meseci, a ako želite da se maksimalno zaštitite, sunđere nakon tuširanja ponovno nasapunajte, dobro isperite te ostavite blizu izvora toplote da se potpuno osuše.

Da svaki kutak kuće zablista: 23 trika samo za perfekcioniste!

Lekovi

Iako im je primarna funkcija da čuvaju naše zdravlje ili da nas izleče od raznih bolesti, stari lekovi iz naše kućne apoteke mogu postati opasni.

Naime, prosečan rok trajanja lekova je oko godinu dana. Sve iznad toga umanjuje delotvornost istih ili pak, u nekim slučajevima može postati i opasan za zdravlje. Isto vredi i za lekove koji nisu u svom originalnom pakovanju.

50 ubica sreće, kradu vam sve šanse za uspeh: Lista stvari koje odmah treba da pobacate u smeće!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs