LUKA JE SEBI NAPRAVIO KUĆU OD 8 KVADRATA KOJOJ SU SE SVI SMEJALI: Kad su videli kako izgleda iznutra zanemeli su od ŠOKA

Luka je napravio kuću od 8 kvadrata, a njen unutrašnji izgled ostavio je sve u šoku.

Enterijer
LUKA JE SEBI NAPRAVIO KUĆU OD 8 KVADRATA KOJOJ SU SE SVI SMEJALI: Kad su videli kako izgleda iznutra zanemeli su od ŠOKA
Foto: Printscreen/youtube

Da se kreativnost i trud i te kako isplate, dokazao je Luka Til, dečak koji je sa samo 12 godina odlučio da sebi izgradi kuću. Višak slobodnog vremena na raspustu doveo ga je do ideje da uradi nešto korisno.

Gledajući video zapise na Jutjubu, došao je na ideju da napravi malu kuću.

Sa 12 godina, počeo je da pravi kuću u svom dvorištu. Međutim, pre nego što je izgradnja počela, prvo je morao da zaradi novac za materijal.

Lukina kuća, Mala kuća
foto: Printscreen/youtube

Prvo je isplanirao kako da zaradi novac za materijal i alat: počeo je po komšiluku da kosi dvorišta za novac, da čisti tuđe garaže i sve ono što je donosilo džeparac.

Luki je trebalo skoro godinu i po dana i oko 1500 dolara da napravi kuću dugačku oko 3 metra, široku oko 2 metra i visoku oko 3 metra.

Upspeo je da sagradi svoj dom, koji se sastojao iz kuhinje, dnevne sobe i spavaće sobe.

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube

Bez obzira što mu je prilikom izgradnje pomogao otac, ova zasluga je samo Lukina jer tokom godinu i po ovaj dečak nije odustajao dok projekat nije bio sasvim završen.

Oni koji ne znaju za trud koji je Luka uložio u svoj dom od 8 kvadrata - sigurno bi mu se smejali što živi u tako maloj kući, ali jedan pogled na njegovih ruku delo učinio je da se posrame svi cinični ljudi.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs