10 IDEJA KAKO DA OPREMITE MALO KUPATILO: Uz pomoć ovih tajnih trikova imaćete mnogo više prostora, a vrlo je jednostavno

Donosimo vam 10 ideja kako da opremite malo kupatilo, neka vam ogledalo postane glavna zvezda

Enterijer
08:37h
10 IDEJA KAKO DA OPREMITE MALO KUPATILO: Uz pomoć ovih tajnih trikova imaćete mnogo više prostora, a vrlo je jednostavno
Foto: Printscreen You Tube/ D.Signers

Bitno vam je da u stanu imate veliku dnevnu sobu, veličina kuhinje takođe vam je bitna, treba imati mesta za sve te đakonije koje vaša porodica voli, ne bi bilo loše ni da dečija soba ima prostora da se deca igraju kad su u kući, na kraju se ispostavi da za kupatilo i ne ostaje baš mnogo mesta.

Ne brinite, mi vam pretstavljamo 10 korisnih saveta kako da opremite malo kupatilo na spektakularan način, pažljivo slušajte:

kupatilo
foto: Shuterstock

1. Počnimo sa bojom i teksturom - vazno je da ukoliko imamo malo kupatilo izaberemo neku svetlu boju za njega, međutim to ne znači da celo kupatilo mora da bude belo. Takođe kada birate pločice, za mali prostor najbolje je izabrati pločice velikih dimenzija, na taj način prostor deluje čistije, veće i elegantnije.

2. Uniformisanost ili jednakost u izborima za vaše kupatilo je jako bitno, ako imate iste pločice u tuš kabini kao u ostatku ove prostorije postićićete iluziju većeg prostora. Isto tako zidovi i pod kupatila trebalo bi da budu iste ili slične boje ali nije obavezno da budu i iste teksture.

3. Sledeći savet je da koristite staklo u prostoru, samim tim što kroz staklo možemo da vidimo postižemo privid većeg prostora. Prema tome treba birati staklenu pregradu za tuš u malom kupatilu umesto zavesa ili komplikovanih i masivnih tuš kabina.

4. Kada pričamo o ormarićima, najbolje je fokusirati se na zid umesto na pod. Npr. police otvorenog tipa koje idu od poda do plafona mnogo su zahvalnije i lepše izgledaju u malom prostoru od glomaznih fioka. Potrebno je fokusitrati se na vertikalne linije kupatila umesto one vodoravne koje "seku" prostor. Takođe iskoristite prostor iznad WC šolje najbolje što možete sa policama otvorenog tipa, njih možete staviti i u tuš kabinu ili iznad vrata kupatila, veoma su funkcionalne.

5. Veoma važno u malom kupatilu je da imate što je moguće veće ogledalo. Ogledalo je zvezda svakog kupatila ali pogotovo onog manjih dimenzija, stoga nemojte se plašiti da ga pravite po meri i podiglete čak do plafona.

6. Osvetnjenje je ključno u svakom prostoru pa tako i u ovom. Ono je tajni sastojak koji možda niko ne primećuje ali pravi veliku razliku. Jedna lampa nikako nije dovoljna, pametno rasporedite svetlo po vašem kupatilu i izgledaće mnogo veće nego što zaista jeste.

7. Skrivena mesta za vašu kozmetiku i sve potrebne stvari u kupatilu su veoma korisne i sa njima vaše kupatilo će delovati mnogo čistije, a samim tim i prostranije.

8. Prema tome bilo bi dobro da izbegavate da se flaše šampona, kupke, sapuna, itd. vide. Idealno rešenje za to je da imate iste dekorativne flašice i posude u koje ćete presuti npr. šampon iz reklamne flašice. Takođe možete koristiti ukrasne korpice da sakrijete ono što ne želite da se vidi, kao što su tuferi, štapići za uši....

kupatilo
foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

9. Kada je u pitanju nameštaj za kupatilo neka vaš izbor budu viseće komode jer one odaju utisak šireg prostora. Ovakav nameštaj ne samo da omogućava lakše čišćenje nego i odaje utisak elegancije. Možete ga napraviti po vašoj meri pa na taj način i uštedeti novac.

10. I na kraju razmislite o slavinama koje izlaze iz zida umesto iz lavaboa. One doprinose minimalističkom izgledu vašeg kupatila i čine ga jednostavnijim i čistijim. Slobodno možete da se poigrate sa bojom i stilom vaše slavine pa tako napravite svojevrstan kontrast na autentičan način.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći ukoliko razmišljate o uređenju vašeg malog kupatila i ne zaboravite da kao šlag na tortu na kraju ubacite i malo života u ovaj prostor, biljke ili cveće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs