NIKO NIJE PRIMETIO DA DEČAK OD 9 GODINA ŽIVI SAM U KUĆI PUNE 2 GODINE: Kada su komšije saznale razlog SRCE IM SE SLOMILO

Hrabri francuski devetogodišnji dečak bio je prepušten sam sebi pune dve godine nakon što ga je majka napustila

Vaše dete & vi
12:54h
NIKO NIJE PRIMETIO DA DEČAK OD 9 GODINA ŽIVI SAM U KUĆI PUNE 2 GODINE: Kada su komšije saznale razlog SRCE IM SE SLOMILO
Foto: Profimedia

Dečak je živeo sam od svoje 9. do 11. godine života, između 2020. i 2022., a da nijedna odrasla osoba nije primetila njegovu užasnu situaciju, čak ni škola, koju je dečak redovno pohađao i bio poznat kao dobar učenik.

Komšije napuštenog deteta kažu da nisu primetile da je ostao sam, iako bi mu ponekad donosili hranu. Inače usamljeni dečak uglavnom je jeo kolačiće i hladnu konzervisanu hranu. Ovaj veoma otporan dečačić umivao se hladnom vodom i povremeno bi uzeo paradajz sa balkona u susedstvu ne bi li utolio glad. Takođe provodio bi dugačke vremenske periode bez grejanja i struje te je bio primoran da spava sa čak tri jorgana.

Dete, Dečak
foto: Shutterstock

Njegova majka, koja je imala puno starateljstvo nad dečakom, živela je u susednoj opštini. Ova 39-godišnja žena je samo s vremena na vreme dolazila da poseti svog sina i da mu hranu. Što se tiče oca 9-godišnjaka, o njemu se ništa nije znalo. Nikome nije poznato njegovo prebivalište, naime majka se rastala od oca, pa odlučila da napusti i stan u kojem je živela sa detetom.

Komšije su na kraju, posle mnogo meseci shvatile da dečak živi sam i obavestile policiju koja je alarmirala socijalnu službu.

Istakli su da je bilo veoma izazovno da se otkrije da maloletnik živi sam, s obzirom da je dečak uvek bio čist, dobar učenik koji redovno ispunjava svoje obaveze i radi domaće zadatke. Pretpostavlja se da je to bila neka vrsta štita koji je dečak izgradio oko sebe da niko ne bi primetio da nešto nije u redu.

Dečak, Tuga, Depresija
foto: Shutterstock

Anonimni komšija izjavio je da je dečakova majka njega zanemarivala kao i da je pokazivala „neopisivo verbalno nasilje“ prema detetu, zapitavši se zašto je uopšte i imala dete. Osramoćenu ženu gonio je sud u Angulemu zbog napuštanja maloletnika i ugrožavanja njegove bezbednosti. Na sudskom ročištu izneti su dokazi koji su potvrdili da majka nije spavala u istoj kući sa svojim sinom. Takođe je otkriveno da ona nije vodila dečaka u školu, u koju je sam išao, usput uspevajući da održava svoje ocene. Majka je u istrazi, kao i na sudskom ročištu, negirala optužbe na svoj račun. Međutim, komšije su potvrdile da je dete živelo samo u stanu, gde je policija zatekla prazan frižider i nije zatekla odeću koja bi odgovarala odrasloj ženi. Ona je osuđena na 18 meseci zatvora, od kojih će 6 provesti noseći elektronsku narukvicu za praćenje.

Dečak, koji je sada u tinejdžerskim godinama, ne želi nikakav kontakt sa majkom, od kako je smešten u hraniteljsku porodicu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs