SRBIN JE MRTVU MAJKU DRŽAO U STANU ZBOG PENZIJE: Njeno telo je trulilo u koferu 7 godina, a on joj radio bolesne stvari

S. P. (47) 2021. godine sakrio u kupatilo telo Z. P. (75), koja je preminula još 2014, zbog njene penzije, koju je nastavio da prima

Porodica
12:50h Autor:
SRBIN JE MRTVU MAJKU DRŽAO U STANU ZBOG PENZIJE: Njeno telo je trulilo u koferu 7 godina, a on joj radio bolesne stvari
Foto: Shutterstock

Priča srpskog državljanina iz Pariza, frapirala je javnost kada se čula vest da je 7 godina držao u stanu svoju mrtvu maku i uradio joj bolesnu stvar, "spakovao" je u kofer kao fetus i prekrio ceradom.

Kako navode francuski mediji, sve to je radio zbog penzije koju je primao na svoj račun.

Ono što je iznenadilo i policajce, S. P. se sam prijavio policiji i ispričao zašto je to radio.

Sam se predao

- Srpski državljanin se sam predao policiji u utorak ujutru i do detalja ispričao svoj bizarni slučaj. Rekao je istražiteljima da je njegova majka preminula od raka 2014. i da se nije lečila od ove opake bolesti. Istakao je da je nesrećna žena umrla sama u stanu - prenose tamošnji mediji i dodaju:

Muškarac, Psiho
foto: Shutterstock

- Nakon njegove ispovesti, policija je ušla u stan u 20. pariskom okrugu i šokirala se prizorom koji je zatekla. Telo njegove majke pronađeno je u kupatilu, a njen sin se baš potrudio da zakamuflira nesrećnu ženu. Njeno telo namestio je u položaj fetusa i onako skupljeno stavio u kofer, koji je pokrio ceradom. Istražiteljima je navodno objasnio da se na ovaj morbidan čin odlučio radi finansijske koristi.

Policija, Srbija
foto: Filip Stevanovic / AFP / Profimedia

- Policiji je ispričao da je beživotno telo svoje majke prekriveno ceradom prvo sakrio u ormar nakon njene smrti, kao i da je pomoću pene pokrivao miris raspadanja. Priznao je da nije proglasio smrt majke i da je zadržao leš zbog penzije koju je nesrećna žena primala - prenose mediji.

Komšije šokirane

Komšije ove srpske porodice u Parizu rekle su za Parizijen da su njega pitale gde mu je majka.

Zločin, tužan čovek, Čovek, Ispovest
foto: Shutterstock

- Gospođu dugo nismo videli pa smo ga pitali za njen nestanak, a on nam je rekao da se "vratila u Srbiju, kako bi proživela poslednje godine starosti u domovini" - prenose oni. Srbin je u posle toga uhapšen, ali je pušten nakon obdukcije, koja je utvrdila da je njegova majka umrla prirodnom smrću.

Naveo je razloge

- Navodno je odlučio da tek sad progovori pošto nije znao šta će s koferom u kom mu je mrtva majka jer je dobio obaveštenje da mora da napusti stan - kaže izvor i dodaje:

- Srbin verovatno nije imao više pravo na korišćenje stana i zato je odlučio da okonča situaciju u kojoj je godinama živeo.

Odgovaraće samo za uzimanje penzije

Francuska policija je pustila Sašu P.

- Kako je utvrđeno istragom, njegova majka nije umrla nasilnom smrću. Zbog toga je on na slobodi, a moraće da vrati novac koji je godinama uzimao od njene penzije - pišu francuski mediji.

Betonirao majku

Sličan, šokantan slučaj dogodio se nedavno i u Srbiji. S. P. (55) zakopao je telo svoje nepokretne majke S. (83) u njihovoj garaži u oktobru 2019. u beogradskom elitnom naselju Dedinje, kako bi posle njene smrti nastavio da prima staričinu deviznu penziju od 1.700 evra. Perišić je, podsetimo, nesrećnu staricu prvo držao u krevetu, pa u kadi, da bi je na kraju zakopao u rupu u garaži u dvorištu kuće. Njega je bivša supruga prijavila policiji, prenosi Kurir.

ludnica
foto: Profimedia

- Kad je preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana leš je počeo da zaudara, pa je mrtvu majku prebacio u kadu. Svakog dana je dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, ni to nije uspelo, jer je telo počelo da se raspada i da smrdi sve jače - objasnio je ranije sagovornik i dodao:

- Tada je odlučio da zakopa majčin leš u garaži. Majku je sa sve čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom.

Stil/Kurir/Blic

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs