TO ŠTO SAM POSTALA MAJKA JE NAJVEĆA GREŠKA: Život sa detetom mi se pretvorio u pakao, ja više nemam vreme za sebe

Zbog njene ispovesti mnoge majke su nesrećne

Porodica
20:35h Autor:
TO ŠTO SAM POSTALA MAJKA JE NAJVEĆA GREŠKA: Život sa detetom mi se pretvorio u pakao, ja više nemam vreme za sebe
Foto: Shutterstock

Mnogi ne mogu da dočekaju da se ostvare kao roditelji i pruže svom detetu najbolji mogući život.

Ipak, postoje i oni koji ulogu roditelja teže prihvataju i ne pronalaze se u njoj. Uglavnom se o tome ćuti, jer društvo može biti veoma grubo sa reakcijama na nezadovoljne roditelje. No, jedna majka je otpustila svoje kočnice i napisala kako se oseća, doduše - anonimno.

majka
foto: Shutterstock

Naslov da je "biti majka najveća greška u njenom životu", izazvao je instant-pažnju na objavi sa "Redita", a ostatak teksta priređuje pravi roler-koster mišljenja.

- Biti mama je najveća greška u mom životu. Da, rekla sam to. Najveće žaljenje mi je što sam postala mama. Kada bih mogao da se vratim u prošlost i ponovo donesem odluku, ostala bih bez dece.

Dobiti bebu oduzelo mi je svaku uncu radosti. Ne uživam više ni u jednoj stvari. Izlazak iz kuće je iskušenje. Jelo je iskušenje. Tuširanje je iskušenje. Bojim se da se probudim svakog dana.

Tužna žena, Majka, Dete
foto: Shutterstock

Izgubila sam sve. Moje telo, moje samopouzdanje, moj društveni život, moj intimni život, moj radni život, a čak je i moja veza oslabila. Mrzim sve. Sve što radim je da sedim i slušam kako dete plače i vrišti, ceo dan sam prekrivena povraćkom i ne mogu više da podnesem. Volela bih da mogu samo da odem i započnem novi život, ali sam zaglavljena. Zauvek.

Borila sam se tokom faze novorođenčeta i mislila sam da mogu da vidim svetlo na kraju tunela kada je sin imao oko tri meseca, ali iskreno, bilo je dobro samo dok nije krenulo ispadanje zuba, nespavanje i napadi besa. Nikada nisam bila jadnija. Trenutno dete ima sedam meseci. Plače, ne spava i čini mi život užasnim.

Muka mi je od života - napisala je u vrlo oštroj i direktnoj objavi.

Očekivano bi bilo da se komentari okome na majku koja tako govori, ali joj mnogi odaju priznanje jer je tako otvoreno govorila o odgajanju deteta. Većina je primetila da je ova nesrećna mama u problemu sa svojim menalnim zdravljem i preporučili joj da sa stučnjacima o tome popriča.

Prihvatila je sugestije i obavestila sve koji su ispratili priču da ima depresiju i da ide na terapiju i radi na svojoj psihi.

(Stil/Ona.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs