SVEKRVA JE MOM DETETU IZGOVORILA GROZNU REČENICU I DOBILA JE ZABRANU DA GA VIĐA: Vadila se da je šala ali nema oproštaja

Jedna baka je dobila doživotnu zabranu da viđa svoje unuče zbog nepromišljene rečenice

Porodica
Autor:
SVEKRVA JE MOM DETETU IZGOVORILA GROZNU REČENICU I DOBILA JE ZABRANU DA GA VIĐA: Vadila se da je šala ali nema oproštaja
Foto: Shutterstock

Nedavno je jedna mlada mama na Redditu podelila svoje teško iskustvo sa svekrvom, ističući da joj je "doživotno zabranjen" pristup unuku.

Šta je toliko ozbiljno uradila ova baka da bi zaslužila tako drastičnu kaznu?

Ispostavilo se da je jedna rečenica, izgovorena u šali i bez prethodnog razmišljanja, uništila dobar odnos sa sinom i snajom.

Svekrva, Žena, Starija žena
foto: Shutterstock

Ova mama se obratila korisnicima popularne mreže tražeći savet i mišljenje - da li je preterala kada je odlučila zabraniti svekrvi kontakt sa unukom. Počela je objašnjenjem da su ona i njen suprug skoro uspeli da odviknu svog sina od pelena, naučivši ga da redovno koristi nošu, i čak su počeli da ga uče da koristi nošu.

"Jednom kada je svekrva, mama mog muža bila u poseti kod nas pre otprilike dve nedelje, htela sam da odvedem sina u kupatilo. Tada je ona, bez razmišljanja, rekla: 'Pazi, možda izađe čudovište iz noše'".

Iako smo mi, kao odrasli, svesni da je to bila samo šala, naš mali dečak to ne zna. Počeo je da plače i odbija da koristi nošu, a kamoli da ode do toaleta. Ponovo piški u gaće, što znači da smo se vratili na početak. Strah od čudovišta iz noše ili WC šolje je zaista stvaran, ljudi!

Baka, Baba, Unuče, Unuka, Porodica
foto: Shutterstock

Naš sin već dve nedelje neće da koristi nošu i moramo ponovo da mu stavljamo pelene. Pitali smo baku šta misli o tome, a ona se samo branila i insistirala je na tome da je sve to bila šala. Odbila je da se izvini. Posle toga smo je izbacili iz kuće. Nakon razgovora sa mužem, zajednički smo odlučili da treba trajno da zabranimo njegovoj mami da viđa našeg sina.

Kada je sve shvatila ozbiljno, molila nas je da joj oprostimo. Ali, pošto nije htela da se izvini prvi put, sada joj je žao jer se suočila sa negativnim posledicama, pa se zato izvinjava. Ne opraštamo joj i ona nema prava na oprost. Nije više dobrodošla u naš dom", napisala je ova besna mama, iako je na kraju upitala druge da li je u prava.

Međutim, većina korisnika ove mreže poručila joj je da je preterala.

bAKA, Unuci
foto: Shutterstock

"Ok, šala koja plaši dete nije kul, ali trajno zabraniti nekom da viđa unuka? To je zločin",

"Ona je bacila kamen, ti si bacila nuklearnu bombu",

"Šala je bila bezopasna i baka nije imala lošu nameru, vaša reakcija nije primerena incidentu",

"Možda zabrana viđenja dok se ne nauči ponovo na nošu, ali ceo život? Definitivno preterivanje",

"Ovo nije ispravan način na koji se tretira majka supružnika i detetova baka", "Nadam se da da ćeš biti besprekorna svekrva i baka, da tvoj sin ne nađe nekog kakva si ti", samo su neki od komentara.

Stil/Redit

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs