DAVNE 1984. ŠABAN JE OVU PESMU POSVETIO GOCI DA JE ODLJUTI: Iza nje se krije emotivna priča, uz nju su ga i sahranili

Šaban Šaulić je bio sahranjen uz pesmu koju je pre 40 godina jedne noći zapevao da odljuti svoju Gocu

Celebrities
07:19h Autor:
DAVNE 1984. ŠABAN JE OVU PESMU POSVETIO GOCI DA JE ODLJUTI: Iza nje se krije emotivna priča, uz nju su ga i sahranili
Foto: Kurir TV

Šaban Šaulić ostavio je brojne hitove iza sebe, a uz pesmu "Ne plači dušo" tugovala su mnoga slomljena srca. Evo i priče o tome kako je nastala pesma, a snimljena je po neobičnom ljubavnom događaju koji se desio pevaču.

Kralj narodne muzike je 1984. posle pijane noći ispevao ženi Gordani

Pesmu "Ne plači dušo" Šaban je snimio 1984. godine, a ona je vrlo brzo postala veliki hit širom SFRJ.

Gordana Šaulić odlučila je da svog voljenog supruga Šabana Šaulića isprati uz stihove pesme "Ne plači dušo" koje je on njoj posvetio još davne 1984. godine, kada je usred noći došao sa prijateljima pijan u njihov dom.

Šaulić je samo četiri meseca pred smrt javno otkrio kako je nastala ova pesma.

– Jedno jutro sam došao kući sa ekipom dosta pijanih drugara. Bolje da kažem da smo bili pod gasom, lepše zvuči. Tamo sam bio napadnut od strane supruge Gordane jer smo upali kao “indijanci”. Pitala me je šta to radim, zašto upadamo u kuću pijani, i svašta mi je tu izgovorila – rekao je Šaban prilikom jednog od svojih poslednjih gostovanja u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Šaban Šaulić
foto: Kurir / Vladimir Šporčić

Svestan da je kriv, Šaban se dosetio kako da odobrovolji besnu suprugu, pa joj je u svom maniru zapevao i to numeru koju je smislio u trenutku:

– Ne znam kako, ali tako se namestilo, život to postavi. Ja počnem da joj pevam iz glave “Ne plači, dušo, ja ću ti doći, po ponoći”. Počeo sam pesmu delom u kom joj pevam da je moja draga svaku noć sama u suzama. Ja nju sve razumem, ali društvo me zove na čašu vina. Ipak, na kraju joj poručujem da ću po ponoći doći kući i da mi spremi jastuk i svoje lice. Jako lepa, emotivna i od srca ispevana pesma u jednom dahu za moju Gocu.

Šaban Šaulić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

– Em što je pesma baš zaživela kod publike, mnogo nekih grupa je snimilo tu numeru. Ja sam Goci u šali posle rekao: “Eto, bila si ljuta što sam došao pijan kući, a vidiš kakva pesma je ispala. Mi smo morali kući da dođemo jer su sve kafane bile zatvorene" – rekao je tada Šaban.

Šaban Šaulić je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, 22. februara 2019. godine, baš uz ovu tužnu i emotivnu pesmu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs