DIJANA JE GODINAMA LAŽIRALA ĆERKINU BOLEST, TERALA JE NA UŽASNE STVARI: Majci se osvetila, ali joj sreća okreće leđa

Na prvi pogled prisan odnos majke i ćerke, ali stvarnost je vrlo surovija. Priča o Dijani i Džipsi Rouz Blančard već godinama frapiraju javnost

Lifestyle
13:32h Autor:
DIJANA JE GODINAMA LAŽIRALA ĆERKINU BOLEST, TERALA JE NA UŽASNE STVARI: Majci se osvetila, ali joj sreća okreće leđa
Foto: Rick Davis / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Džipsi Rouz Blanpčard, nakon što se je završila u zatvoru jer je ubila svoju majku, tamo se i udala. Oni su svoju ljubavnu priču održavali putem pisama.

Ipak, čini se da ljubav nije potrajala nakon što je Džipsi izašla iz zatvora i sada, pišu američki mediji, razvode se.

Džipsi Rouz Blančard
foto: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džipsi Rouz Blanšar žrtva je zlostavljanja koja je osuđena za ubistvo majke. Prevremeno je puštena iz zatvora kako bi 2024. godinu započela kao slobodna žena. Nakon što je izašla iz zatvora, zbog toga što je priča o njenom životu mnogima bila poznata iz dokumentaraca, igrane serije, te šoua Doktor Fil čiji voditelj Fil MekGrau ju je intervjuisao dok je još bila u zatvoru. Prve dane slobode provela je na društvenim mrežama. Otvorila je profile na svim platformama, pa su zainteresovani pratitelji mogli da vide šta sada radi i kako izgleda, a najviše je pratitelja bila skupila na TikToku. Tada je otkrila i da se u zatvoru udala za Rajana Skota Andersona, s kojim se povezala preko pisama. Ipak, čini se da ljubav nije potrajala nakon što je Gipsi izašla iz zatvora i sada, pišu američki mediji, razvode se.

Džipsi r, Džipsi Rouz Blančard
foto: Rick Davis / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Podsetimo se, Džipsi Rouz Blančard je rođena 1991. godine u Luizijani. Ceo svoj život provela je u invalidskim kolicima, iako je bila potpuno zdrava. Njena majka, Dijana, je bila ta koja je insistirala na tome da je Džipsi bolesna. Ova potresna priča o Džipsinom životu detaljno je prikazana u seriji "The Act".

Već od samog rođenja, Dijana je tvrdila da Džipsi ima problema sa plućima i disanjem. Uskoro su joj postavili dijagnozu apneje i dali joj respirator. Međutim, Dijana je bila uverena da sa njenom ćerkom nešto drugo nije u redu. Kada je Džipsi napunila sedam godina, porodica je bila šokirana kada su saznali da devojčica može samo da se kreće pomoću invalidskih kolica. Tada je Dijana tvrdila da Džipsi pati od genetskog poremećaja, što je navodno ograničavalo njene pokrete.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Printscreen/Instagram

Vremenom, mala Džipsi je postala sve slabija fizički i zdravstveno i sakog dana je sve više ličila na bolesnu osobu umesto na devojčicu. Svoje vreme je uglavom provodila pred računarom, jer zbog izmišljenih zdravstvenih problema nije izlazila napolje.

Na sajtu za upoznavanje je upoznala Nikolasa Godežona s kojim je uskoro započela virtuelnu vezu. Ovu vezu je godinama krila od svoje majke.

Džipsi je brzo podelila sa Nikolasom sve svoje tajne, ali on je ipak ostao uz nju, ne obazirući se na to što je vezana za invalidska kolica. Bili su zaljubljeni i planirali su zajedničku budućnost.

Međutim, istina je naposletku isplivala na površinu, a Nikolas je bio prvi koji je saznao pravu istinu. Džipsi nije bila vezana za kolica i nikad nije bila bolesna. Nisu joj trebala invalidska pomagala, a čak ni lekove. Njena kosa, koju je Di Di godinama brijala da bi održavala lažnu sliku bolesti, sada je počela da raste. Majka joj je sve te godine govorila:

"Ošišaćemo te, ionako će ti sve otpasti", kako bi ljude što bolje zavarala.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Sumnja se da je Di Di godinama izmišljala različite dijagnoze i davala lekove svojoj maloletnoj ćerki. Veruje se da je Džipsi bila prisiljavana da uzima sedative kako bi delovala kao dete sa značajnim poteškoćama u razvoju.

Kada je majka saznala za tajnu vezu svoje ćerke sa Nikolason i zabranila im kontakt, stvari su počele da izmiču kontroli. Na njihovom zajedničkom Fejsbuk profilu se pojavio jeziv status koji je šokirao sve: "Ku*ka je mrtva. Raskomadao sam tu debelu svinju i zlostavljao njenu nevinu ćerku. Vrištala je. Hahaha."

Prva koja je reagovala bila je jedna od komšinica. Pokušala je da pozove Di Di, ali niko nije odgovarao. Njen suprug je predložio da odmah odu do njihove kuće i provere šta se dešava sa majkom i ćerkom. Zabrinuti susedi okupili su se. Kada je policija stigla, shvatili su da im je potreban sudski nalog za ulazak u kuću. Jedan hrabar komšija je ušao kroz prozor, ali unutra je bilo sve na svom mestu. Čak su i invalidska kolica bila na svom mestu, što je samo povećalo zbunjenost prisutnih. Svi su se pitali kako bi osoba koja je navodno bila vezana za kolica čitav svoj život mogla da se kreće samostalno.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Nakon dugog perioda nagađanja i tračeva, policija je napokon imala dozvolu da uđe u kuću. Prizor koji ih je dočekao bio je strašan. Didi je ležala mrtva u svojoj spavaćoj sobi. Njeno telo je bilo beživotno već nekoliko dana, izbodeno nožem. Međutim, od Džipsi nije bilo ni traga ni glasa, što je samo dodatno pojačalo misteriju oko njihove sudbine.

Komšije su počele da prikupljaju novac za Dijaninu sahranu, a možda i za Džipsi, čija sudbina i dalje nije bila poznata. Čitava zajednica bila je u šoku i brinula je za sudbinu Džipsi, pomišljajući na najgore moguće scenarije.

Policija je ubrzo otkrila da je Džipsi imala tajni nalog na Fejsbuku koji je koristila kao bi imala kontakt i informacije sa spoljnjim svetom. Sledećeg dana policija je otišla do Nikolasove kuće. U njegovoj kući su zatekli Džipsi živu i zdravu.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Svi su ostali šokirani.

Nakon detaljne istrage, policija je saznala potresnu istinu. Džipsi, sada oslobođena zatočeništva iz kuće svoje majke, priznala je da je bila očajna. Nakon prvog susreta sa Nikolason, smislila je užasavajući plan.

Jedan lekar je posumnjao da je Di Di imala Minhauszenov sindrom preko posrednika, mentalni poremećaj u kojem roditelj ili drugi staratelj preuveličava, izmišlja ili izaziva bolest kod osobe pod njihovom brigom kako bi pridobio simpatije ili pažnju. Dijana je promenila ime u Di Di nakon što je njena porodica suočila s tim kako se ophodila prema svojoj ćerki i iz straha da ne bude prijavljena. Bez obzira na to, mnogi ljudi su prihvatili njenu situaciju kao istinitu, a njih dvoje su imale koristi od dobrotvornih organizacija.

Zatvorila ga je u kući svoje majke i postavila mu je zastrašujuće pitanje: "Da li bi ubio moju majku zbog mene?" Nikolas je na iznenađenje svih, pristao. Oboje su pažljivo isplanirali svaki korak i izveli zlokobnu akciju koju su nazvali "Blan B". Nikolas je izvršio zločin, ubivši Džipsinu majku.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Pobegli su u Viskonsin, u kuću njegovih roditelja, gde su planirali da započnu novi život. Džipsi je brinula da će telo njene majke početi da truli pa je rešila da prosto sve napiše i prizna na Fejsbuku i tako obavesti policiju. Nadala se da je policajci neće optužiti za ubistvo. Međutim, policija je pratila IP adresu i došla do njih. Laž se raspala u sekundi. Prvo je lagala i rekla istražiteljima da nema ništa s tim. Ali oni su znali da to nije istina.

Tokom suđenja utvrđeno je se da je Nikolas ubio Di Di, ali Džipsi prihvata deo krivice. "Moraću da živim sa tim što sam napravila. Pogrešila sam", rekla je.

Džipsi Rouz Blančard
foto: Profimedia

Njen advokat nije mogao da sakrije čuđenje nad njenim oporavkom: "Obično moji klijenti gube na težini tokom boravka u zatvoru. Međutim, Džipsi je u poslednjih 12 meseci dobila više od 7 kilograma".

Razlog za tako "blagu" kaznu leži u dugogodišnjem medicinskom i fizičkom zlostavljanju koje je trpela tokom čitavog svog života, objasnili su pravnici. Dok Džipsi služi kaznu, Nikolas još čeka svoje suđenje, tvrdeći da je nevin.

"Dok me majka učila da lažem, ja ne želim više da živim laž. Sada želim biti iskrena i otvorena osoba", rekla je Džipsi kada su je pitali za njene buduće planove.

Iako je iza rešetaka, Džipsi je iznenađujuće izjavila da nikada ranije nije osećala veću slobodu. Na pitanje zašto nije prijavila zlostavljanje, odgovorila je da je bila suviše uplašena za svoj život da bi se usudila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs