1. PUT U ISTORIJI SAUDIJSKA ARABIJA SE TAKMIČI NA IZBORU ZA MIS: Skinula HIDŽAB, svi se pitaju jel ovo njeno pravo lice

Ove godine i ona ima priliku da se bori za mesto najlepše, do sada je damama iz ove zemlje tako nešto bilo zabranjeno, ali Rumi piše istoriju

Lifestyle
13:55h
1. PUT U ISTORIJI SAUDIJSKA ARABIJA SE TAKMIČI NA IZBORU ZA MIS: Skinula HIDŽAB, svi se pitaju jel ovo njeno pravo lice
Foto: Printscreen Instagram

Takmičenje za "Mis Univerzuma" održava se u Meksiku ove godine i ugosti će preko 90 žena iz celog sveta, a među njima će se prvi put naći i takmičarka is Saudiske Arabije, Rumi Alkatani. Ova vest je obišla svet iz više razloga, među kojima je i činjenica da su odstupili od svojih strogih pravila i dopustili takmičarki da pokaže svoju prelepu kosu.

Takmičeći se u tri kategorije, večernja haljina, kupaći kostim i ličnost, takmičarke prolaze kroz rigorozne probe i pripreme uoči takmičenja. Sa očekivanim misicama iz Bahreina, Egipta i Libana, Rumi Alkatani je stigla kao najnovija arapska reprezentativka na svetski poznatoj sceni, donoseći saudijsku kraljevsku eleganciju u ovaj svet.

Rumi Alkatani stoji pred nama kao žena sa mnogo talenata, fascinacija i ideja. Iako je njeno nedavno dostignuće prve misice Saudijske Arabije stavlja u kategoriju pisanja istorije, ona ima dugu listu prekretnica koje je prikupila do sada. Lepotica iz Rijada već neko vreme skuplja pobede i krune. Sa samo 27 godina predstavljala je Saudijsku Arabiju na međunarodnim takmičenjima kao što su Mis arapskog mira, mis Azije i mis Evrope.

Ali Rumi nije samo lepo lice, ona trenutno ima diplomu stomatologije i jasno utire sopstveni put, njena privrženost kulturi i umetnosti prepliće se sa ljubavlju prema nauci. Pored njene stručnosti u oralnoj medicini, tečno govori 3 jezika - arapski, engleski i francuski.

Posedujući titulu Miss Planet SA, Rumi je jasno istakla svoje interese u okviru ekoloških nastojanja. Učestvujući u projektima pošumljavanja, stavlja svoj "zeleni palac" gore i koristi ga za sadnju drveća i resurse za manje ekonomski razvijene zajednice.

Iako njeni profesionalni napori zahtevaju da putuje, ona preuzima na sebe da bude građanin sveta, izlažući se kulturama i običajima drugih zemalja istovremeno svojom pojavom promovišući ljubav Saudijske Arabije prema glamuru u svakom aspektu svog stila i izgleda.

Međutim iako ovo znači da se u Saudijskoj Arabiji polako otvaraju ka nekim drugačijim vrednostima, nisu baš svi njihovi stanovnici blagonaklinjeni toj ideji. Pa su tako pojedini komentari veoma burni.

Reakcija na jednu od njenih fotografija gde je obučena u elegantnu večernju haljinu i drži zastavu bila je oštra, pa je tako jedan muškarac prokomentarisao da ne bi trebala da drži zastavu Tauhida u tako oskudno odevenom telu. "U ovoj eri napretka, nemojte se spuštati kao žena. Niko se ne ponosi time što učestvujete u ovakvim zapadnim aktivnostima. To je jasan korak u nazad za vas. Prestani" rekao je on.

Drugi se nadovezao na ovo rečenicom: "Na zastavi je ispisana sveta rečenica islama... zar te nije sramota...treba da se bojiš Boga"

Sa druge strane mnogi se pitaju da li žene sa ovih podneblja zaista ovako izgledaju kada skinu hidžab i da li je konkretno ova lepotica potpuno prirodna, jer bi trebalo da se upravo takav izgled neguje na ovakvim takmičenjima.

Stil / Blic žena

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs