SA 19 ZAVRŠIO U ZATVORU: Otac se skamenio kad mu je stiglo pismo "Molim te, ne kopaj po bašti, sakrio sam nešto važno…"

Kada je mladić iz Amerike završio u zatvoru poslao ocu pismo, mnoge je zabavio

Lifestyle
17:30h Autor:
SA 19 ZAVRŠIO U ZATVORU: Otac se skamenio kad mu je stiglo pismo "Molim te, ne kopaj po bašti, sakrio sam nešto važno…"
Foto: Shutterstock

Kad je imao 19 godina, mladić je osuđen na zatvorsku kaznu zbog infiltracije u američke obaveštajne službe i krađe mnogih tajnih informacija.

Zbog svoje spretnosti i lukavosti, dobio je nadimak "Lisica".

Njegov otac, starac koji živi sam, želi da sadi paradajz u bašti pored kuće, ali mu godine ne dozvoljavaju da to učini sam. Otac svom sinu, koji je u zatvoru, šalje pismo:

"Dragi sine, želeo sam da budeš sa mnom da mi pomogneš da orem baštu i sadim paradajz. Sada nemam nikoga ko bi mi pomogao."

Posle nekog vremena, otac je dobio pismo od svog sina u kome piše: "Dragi oče, molim te ne kopaj po bašti jer sam sakrio nešto važno, a kad izađem iz zatvora reći ću ti šta je to". Nije prošlo sat vremena kako je napisao poruku, obaveštajni službenici i policija opkolili su kuću. Kopali su zemlju metar po metar, uklanjali sve, ali ništa nisu pronašli.

Lisice, Zatvor
foto: Shutterstock

Nedelju dana kasnije, novo pismo stiglo je u kuću starog oca, to je bio njegov sin iz zatvora: "Dragi oče, nadam se da su policajci zemlju dobro preorali, sada možeš da sadiš paradajz i ako ti zatreba bilo šta drugo, javi mi. Ne mogu da budem sa tobom, ali učiniću sve da te podržim kako god budem mogao". Naravoučenije: Inteligencija je potcenjena, ali ako se poslužite njome, zapanjićete se njenim moćima.

Ne zna se da li je ova priča istinita jer ne postoji relevantan izvor, ali je u svakom slučaju zanimljiva i objavljena je na istoimenom portalu na Fejsbuk stranici.

Stil/Zanimljivo

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

ZatvorKazna