KAKO DA SE REŠITE USTAJALOG MIRISA U STANU ILI KUĆI? Jednostavan trik uz koji će vam dom odisati svežinom

Evo kako da se brzo i lako rešite neprijatnog i ustajalog mirisa u vašem stanu.

Enterijer
Autor:
KAKO DA SE REŠITE USTAJALOG MIRISA U STANU ILI KUĆI? Jednostavan trik uz koji će vam dom odisati svežinom
Kako se rešiti ustajalog mirisa u stanu?, Foto: Shutterstock

Nije retkost da kada dođete kući sa posla kako zakoračite u kuću osetite ustajao miris koji vam se nikako ne dopada. Prvo za čim većina ljudi posegne jeste otvaranje prozora ili vrata, pravljenje promaje i ona situacija postane nešto bolja.

Ipak, već posle nekoliko sati isti, ružan miris se ponovo javlja i onda sigurno postavljate sebi pitanje, kako ga se rešiti na duže staze.

Prvenstveno se rešite viška stvari
Prvenstveno se rešite viška stvari foto: Shutterstock

Ako luftiranje prostorija ne pomaže, probajte da primenite neki od ovih trikova i da oterate zagušljiv, memljiv miris iz svog doma.

Ustajao miris, karakterističan za stare stvari može negativno uticati na udobnost i atmosferu doma. Možda imate neke stare, nasleđene stvari koje su sa sobom donele taj karakterističan miris starosti, ustajalosti.

Stare stvari mogu biti izvor neprijatnog mirisa
Stare stvari mogu biti izvor neprijatnog mirisa foto: Profimedia

Ovakav miris može da bude se pojavi i ako na pojedinim mestima imate vlagu, koja se recimo sliva niz krov, pa ulazi u stan ili kuću.

Buđ koja tada nastaju lako se šire kroz celu kuću i zato se taj neprijatan miris oseća svuda.

Ako primetite i najmanju trunčicu buđi odmah je očistite jer ćete jedino tako sprečiti njeno dalje širenje. Na sva ova mesta možete da isprskate prirodni preparat koji ćete sami napraviti za samo nekoliko minuta, a koji će učiniti da sve površine, ormari, kupatilo, kuhinja mirišu kao da ste ih sada doneli iz prodavnice.

Rešite se buđi u svom stanu
Rešite se buđi u svom stanu foto: Shutterstock

Sve što vam je potrebno jeste flašica sa raspršivačem, malo sirćeta, soda bikarbona i eterično ulje eukaliptusa ili neke druge vama omiljene biljke.

Litar vode, pola kašičice sode bikarbone, 2 kašike sirćeta i nekoliko kapi eteričnog ulja pomešajte u flašicu, a onda stavite raspršivač i samo isprskajte. Jednostavno je, a zaista efikasno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs