NAJLAKŠI NAČIN ČIŠĆENJA BELIH PLASTIČNIH STOLICA: Potrebno je samo da pomešate ovo sa vodom i TAMNE FLEKE ODMAH NESTAJU

Kako očistiti bele plastične stolice? Pomešajte vodu i jednu namirnicu iz kuhinje i fleke nestaju u roku od 5 minuta

Enterijer
12:36h Autor:
NAJLAKŠI NAČIN ČIŠĆENJA BELIH PLASTIČNIH STOLICA: Potrebno je samo da pomešate ovo sa vodom i TAMNE FLEKE ODMAH NESTAJU
Najlakši način čišćenja belih plastičnih stolica, Foto: Shuterstock

Gotovo svaka kuća ima nekoliko belih plastičnih stolica u dvorištu kojima je nakon zime teško vratiti prvobitnu belinu

Nameštaj od plastike je jeftiniji od drugih vrsta nameštaja, pa je zato čest izbor u našim domovima. Osim toga, plastične stolice su lagane, lako se mogu složiti jedna u drugu i otporne su na vremenske uslove.

Loša strana belih plastičnih stolica je što se one vrlo brzo zaprljaju, a ako se zapuste može biti veoma teško očistiti ih. Međutim, postoje trikovi za lakše uklanjanje nečistoća, a sve što vam treba je nekoliko proizvoda.

Pločice, Čišćenje, Fuge, Domaćica
foto: Profimedia

Mrlje od trave, blata, hrane, soka drveća ili ptičjeg izmeta treba očistiti što je pre moguće. Ako ih temeljno operete na početku sezone, tokom vremena je potrebno samo da iz održavate i biće lepe i čiste tokom celog leta.

Pripremite baštensko creva, pomešajte u prskalici rastvor od 25 procenata vode i 75 procenata destilovanog belog sirćeta, a ako su baš uporne fleke dodajte i neku kap deterdženta za sudove.

Nanesite na područja sa buđi i prljavštinom i sačekajte oko 10 minuta pre nego što krenete da čistite.

Cveće, Bašta, Dvorište
foto: Thinkstock

Ukoliko ne uspete da očistite s ovim sredstvom možete da probate i da sunđer umočite u sodu bikarbonu, a potom tim istrljate fleke. Nakon nekoliko poteza fleke bi trebalo da u potpunosti nestanu.

Nakon ovoga potrebno je ponovo čistom vodom, najbolje pod pritiskom, isprati dobro plastiku da ne bi nagrizlo i uništilo površinu stolica. Ako su stolice čiste i bele, osušite ih peškirom od mikrovlakana ili ih stavite na sunce da se osuše na vazduhu, piše Glossy.

Nemojte koristiti bilo koju vrstu abrazivnog sredstva za čišćenje kada čistite bele ili obojene plastične stolice. Peskava sredstva za čišćenje ili grubi jastučići za ribanje će izgrebati plastiku i dozvoliti da se prljavština nakuplja u njima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs