KONTEJNER OD 15 KVADRATA PRETVORILA JE U RAJ, UZ MINIMALNO ULAGANJE: Unutrašnjost je "da ti oči stanu", ima i igraonicu

Lulu je svima zadala domaći zadatak i pokazala kako izgleda kućica od 15 kvadrata napravljena od kontejnera.

Enterijer
18:25h Autor:
KONTEJNER OD 15 KVADRATA PRETVORILA JE U RAJ, UZ MINIMALNO ULAGANJE: Unutrašnjost je "da ti oči stanu", ima i igraonicu
Kako izgleda kućica od 15 kvadrata napravljena od kontejnera, Foto: Printscreen Youtube/Kirsten Dirksen

Nedavno smo pisali o tinejdžeru koji je sam sagradio neverovatnu kolibu, na kojoj mu mnogi zavide. Da je žoivot u neobičnim uslovima zaista moguć, pokazala je i jedna samohramna majka koja živi sa malom ćerkom u kontejneru.

Naime, kontejner je ranije bio korišten za uvoz robe iz Kine, a Lulu je uspela da od njega napravi prekrasan dom. Lulu je poreklom iz jednog sela iz Australije, a sada živi u Americi sa ćerkicom.

Lulu je inače samohrana majka, koju uobičajen stil života ne zanima. Naime, ova žena nije neko ko može da radi od 9 do 5, a takođe nije tip koji će da radi samo da bi platila stanarinu.

Lulu, Kućica od kontejnera, kuća od kontejnera
foto: Printscreen Youtube/Kirsten Dirksen

Kada je došlo vreme da se Lulu iseli iz svoje kuće, našla je neverovatno mesto za to. Naime, sa svojom malom ćerkom, preselila se u napušteni kontejner za prevoz robe.

Žena nije imala nikakvog iskustva u gradnji, a uspela je od kontejnera da napravi dom za samo mesec dana. Lulu je potrošila 4000 dolara kako bi ugradila prozore, izolaciju, kao i kuhinju koja uključuje šporet za kampovanje i bojler.

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube/Kirsten Dirksen

"Kada nemate novca, morate biti kreativni", rekla je Lulu.

Nakon što je nekoliko puta posetila obližnje smetlište, Lulu je doslovno pronašla sve što je trebala kako bi sagradila svoj dom od recikliranog materijala. Sve, od podova do ormara, je rabljena roba, ali u odličnom stanju. Ovaj par ima i kadu, toalet, umivaonik i malenu igraonicu.

Kontejner je bio veliki samo 15 kvadratnih metara, a Lulu je nakon nekog vremena shvatila da im treba više prostora. Tako da je izgradila njihovu novu spavaću sobu na donjem delu kućice za kampovanje. "Ovo je bilo pitanje koliko sati imamo u životu i kako želimo provesti te sate?", rekla je Lulu.

Lulu se bori protiv standardnih stereotipa "normalne" majke tako što pokušava živeti jednostavnijim životom i provoditi više vremena sa svojom ćerkom, piše Novi život.net.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs