NESTVATNO LEPO!

NAŠLI SU NAPUŠTENU ŠKOLU I KUPILI JE ZA SMEŠAN NOVAC: Sredili su je na najoriginalniji način i tako postali BOGATAŠI

Znali su da je pred njima sjajna nekretnina koju nisu smeli da propusti, pritom cena po kojoj se prodavala je bila neverovatno niska.

Enterijer
21:32h Autor:
NAŠLI SU NAPUŠTENU ŠKOLU I KUPILI JE ZA SMEŠAN NOVAC: Sredili su je na najoriginalniji način i tako postali BOGATAŠI
Kupili su staru školu za 100.000 dolara i napravili od nje velelepnu zgradu, Foto: Printscreen Instagram / jessewig

Džezi Vig (34), inače agent za nekretnine, video je 2019. godine u oglasima da se prodaje napuštena škola u Pensilvaniji za 100.000 dolara. Odlučio je da je kupi, jer je došao na jednu vrlo neobičnu ideju.

- Pogledao sam školu, i da budem vrlo iskren, nisam bio siguran šta ima najviše smisla da radim sa zgradom. Ali za tu cenu, morao sam da je nabavim i nadao sam se da ćemo moći da nađemo dobru opciju u budućnosti - rekao je Vig za CNBC Make It.

Potom je konsultovao svog prijatelja za savete oko uređivanja ovog objekta, a on ga je povezao sa 35-godišnjim investitorom za nekretnine i vlasnikom audio-video biznisa Adamom Kolučijem. Imali su razne ideje na umu - sala za venčanja, pivska bašta, poslovni prostor.

Džezi Vig
foto: Printscreen Instagram / jessewig

- Nakon dve godine, svi profesionalci su nam rekli da svi putevi na kraju vode do stambenih. Ove stare zgrade mogu biti veoma izazovne za konverziju. Bili smo spremni da rizikujemo bez obzira na to kakvu bismo korist imali od toga. Znali smo da ćemo po ovoj ceni moći da nađemo neku upotrebu za to koja će generisati dovoljno povrata da zadovolji sve - istakao je ovaj dvojac.

Džezi Vig
foto: Printscreen Instagram / jessewig

A u pomoć su pozvali i programera Dana Španovića, kako bi sve ideje mogli da sprovedu u delo.

Srednja škola, koja nije korišćena mnogo godina, imala je 50.000 kvadratnih metara. Sa toliko prostora, tri partnera su se nadala da će dobiti oko 60 stanova. Na kraju, zbog velikih hodnika, stepeništa, teretane, ostalo im je samo 25.000 kvadrata zakupljive kvadrature.

Džezi Vig
foto: Printscreen Instagram / jessewig

Nekadašnje gimnazijske učionice postale su novi, moderni stanovi sa ugrađenim mašinama za pranje i sušenje veša, a sala se pretvorila u zajednički prostor. Takođe su dodali punu teretanu sa pola košarkaškog terena, tegovima i biciklima u prizemlju. Bilo im je veoma važno da sačuvaju neke autentične delove škole.

Džezi Vig
foto: Printscreen Instagram / jessewig

- Blisko smo sarađivali sa službama Nacionalnog parka kako bismo osigurali da zadrži svoj istorijski značaj. Potrudili smo se da škola zadrži svoj istorijski izgled - rekao je Koluči.

Gradnja se završila 2021. godine u oktobru, a zgrada u novo ruhu ima 27 jednosobnih i 4 dvosobna stana. Razmišljali su i o životnoj sredini, te su na krov postavili i solarne panele.

Nakon samo šest meseci od puštanja prostora u promet, svi kapaciteti su bili popunjeni, a Španović je istakao da se kirija u zgradi popela na 1.400 dolara mesečno za jednosobne stanove i do 1.650 dolara za dvosobne.

Velelepna zgrada sada izgleda ovako:

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram / jessewig
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs