pronađite inspiraciju

PROZRAČNO, JEDNOSTAVNO, EFEKTNO: Ovako je poznata influenserka sredila svoj stan u Parizu! (FOTO)

Mirjam Flateu nam je svima poznatija kao @mija_mija, njene objave su uvek mala studija o savršenosti i mininalizmu. I čak ako niste naklonjeni takvoj jednostavnosti, ne moežete da ne priznate kako Mirjam suvreno vlada trendovima i kroti ih baš u svom fazonu, uporno ne odustajući od sebe. Danas ona živi u Parizu u stanu koji je aposlutna refleksija njenog ukusa, misli i osećanja.

Enterijer
Autor:
PROZRAČNO, JEDNOSTAVNO, EFEKTNO: Ovako je poznata influenserka sredila svoj stan u Parizu! (FOTO)
Foto: Instagram / mija_mija

Pre ovog stana Mirjam je živela u Minhenu, Londonu, Berlinu i Los Anđelesu, ali izgleda je Pariz ukrao njeno srce. Kako ističe, obožava da šeta parkom Palais Royal, posle čega sledi kafa u kafeu Café Le Nemours u Jardin du Palais Royal. Posle toga slede OFR knjižara, ili radnja The Broken Arm. Jednako kako pristupa istraživanju grada pristupila je i opremanju svog stana.

Ako povučete paralelu između njenog modnog stila i enterijera njenog stana, tu će biti mnogo zajedničkih imenitelja. Od minimalizma po kome je poznata, sve do vrlo svedene palete koja odlično funkcioniše. Jedno od pravila po kome se vodi jeste „manje je više“ i to se ne ogleda samo u uređenju, već i u izboru komada. Fokisirana je na pronalaženje što kvalitetnijih komada, dok kvanitent kao reč ne postoji u njenom rečniku.

Jedan od vintidž predmeta na koji je posebno ponosna jesu originalne stolice dizajnera Pierrea Jeanneta iz pedesetih godina. Za nju ključ uspeha pri uređenju prostora leži u sitnim detaljima, kao i u kombinacijama koje stvaraju tenziju i pažnju skreću na neke komade nameštaja.

Mirjam je zadržala originalni parket, kao i gipsane radove na zidovma. Još jedna činjenica koja ju je prikovala za tu nekretinu jeste činjenica da je puno prirodno svetla, što stan čini vrlo udobnim i ušuškanim. Ako pratite njene vizije poželećete da izbacite sav nameštaj..

Prepišite i vodite računa da je lajt motiv – elegancija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs