VODITE RAČUNA

LEGLO SU BAKTERIJA, A DA TOGA NISTE NI SVESNI: 5 predmeta u kući koje treba svakodnevno dezinfikovati!

Malo ko zna, ali na ovim predmetima se skladišti najviše bakterija i prljavštine

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Da li ste se ikada zapitali koji predmeti u vašem domu imaju najviše bakterija? Odgovori će vas sigurno iznenaditi. Malo ko zna, ali na ovim predmetima se skladišti najviše bakterija i prljavštine, a rzultati istraživanja pokazali su da u svakom domu postoji 5 predmeta koje treba redovno dezinfikovati:

 

Sunđer

 

Na jednom sunđeru može biti više od 300 različitih vrsta bakterija. Da biste minimalizirali štetu, menjajte sunđer svake nedelje. Ili barem češće dezinfikujte sunđer tako što ćete ga prokuvati ili potopiti u rastvor sirćeta u vode.

 

NAJPROSTIJI TRIK ZA BLISTAVO ČISTU SUDOPERU: Radi na svim metalnim površinama, bez rizika od ogrebotina!

Sunđer
foto: Shuterstock

Sudopera

 

Bakterije se nalaze ne samo na površini sudopera, već i u odvodnim cevima. Važno je jednom mesečno uraditi detaljno čišćenje sudopera i cevi.

 

Mobilni telefon

 

Površina mobilnog telefona je puna klica. Prema istraživanjima, u proseku na jednom telefonu živi oko 17 hiljada bakterija. Da biste sprečili njihovo štetno dejstvo po zdravlje, češće perite ruke i povremeno dezinfikujte telefon alkoholom.

 

Daska za sečenje

 

Plastične daske se smatraju najsigurnijim jer se mogu tretirati bilo kojim sredstvom za definfekciju. Drvene daske treba redovno prati u toploj vodi i sušiti na svežem vazduhu.

 

Ovo morate znati: Šest najvećih zabluda o dezinfekciji!

daska za sečenje
foto: Shuterstock

 

Daljinski upravljač

 

Na površini daljinskog upravljača nalazi se neverovatna količina bakterija. Barem jednom dnevno obrišite ovaj predmet alkoholom i vatom.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...