Ideja

Ne volite crvene, zlatne i pastelne dekoracije: Ukrasite dom za novogodišnje praznike bez preterivanja i šarenila!

Anastasija Kejsije osnivačica kompanije The Identité Collective koja se bavi brendingom, veb dizajnom i Instagram marketingom, a pre svega je usmerena na saradnju sa dizajnerima enterijera. Iako sama po vokaciji nije enterijerista, Anastasia je mnogo toga pokupila usput i svoj dom uredila je tako da izgleda kao da je ispao sa stranica najboljeg magazina o uređenju doma.

Enterijer
Autor:
Ne volite crvene, zlatne i pastelne dekoracije: Ukrasite dom za novogodišnje praznike bez preterivanja i šarenila!
Foto: Shutterstock

Njena kuća nalazi se u Ostinu u Teksasu i u nju se relativno skoro uselila, jer je kompletno renoviranje završila tek krajem ovog leta, a to sve u stilu engleske kolibe. Njena ideja je bila da stvori sebi oazu i utočište i to sve u vrlo ograničenoj paleti boja u kojoj dominira bela, a od tekstura ističe se prirodno svetlo drvo, od koga je većina nameštaja izrađena. Tu i tamo koristila je i mrvicu krem boje, pomalo crne i to je to. Iako u teoriji zvuči prilično minimalno u praksi je Anastasija uspela da stvori vrlo prijatnu, toplu atmosferu upravo zbog insistiranja na prirodnim teksturama.

Kako joj je ovo prva praznična sezona u novom domu, bila je uzbuđena oko ukrašavanja, ali čak je i u tome tvrdoglavo ostala pri svom izboru „neboja“ i rezultat je prilično impresivan. Naravno, ponovo je tu princip „najbolje iz prirode“, a jelka i ukrasi su pravi i to je odmah dalo elegantniji vajb svemu.

Njen savet je da ih, pre nego što prirodnim grančicama okitite kuću, potopite u kadu preko noći, kako bi upile što više vode. Zahvaljujući tom triku, dekoracija može da traje nedelju ili dve duže nego inače. Pored toga, Anastasia prskalicom sa vodom dva puta nedeljno isprska sve venčiće i girlande.

Uz to kupila je tri kotura oker plišane trake, sa kojom je pravila mašne svuda po kući i pored lampica bele boje i jedne zvezde na jelci to su praktično svi ukrasi. Vrlo lako je pokazala da štos novogodišnje dekoracije ne mora da leži u gomili štrasa, šarenilu i kič motivima.

Takođe, njen trik je i da privremeno „zameni“ umetnička dela, Anastasija pred praznike kupuje verzije lepih zimskih printova koje privremeno izlaže kao dekoraciju. Vrlo lako i jeftino dobija još jednu dimenziju dekoracije na koju retko ko pomisli.

Ukoliko ste ljubitelj minimalizma i ne volite da komplikujete, onda pažljivo proučite kako sa minimumom možete postići maksimalan efekat božićne razdraganosti i topline.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs