feng šui vatrena stihija

Feng šui vatrena stihija: Domu je neophodno svih pet elemenata - evo kako da unesete vatru kada vam zatreba!(FOTO)

Kako u svoj dom uneti snažno prisustvo vatrenog Feng Šui elementa kada vam zatreba?

Enterijer
Autor:
Feng šui vatrena stihija: Domu je neophodno svih pet elemenata - evo kako da unesete vatru kada vam zatreba!(FOTO)
Foto: Shutterstock

I zbog čega bi vam uopšte trebao? Prema Feng Šui metodi domu je potrebno svih 5 elemenata, kako bi dobro funkcionisao i bio ispunjen pozitivnom energijom. Svakako, svaki od elemenata je potrebno koristiti u određenoj proporciji i u različitim delovima kuće.

Prema Feng Šui učenju vatrena stihija je dobrodošla u oblastima juga, jugozapada, severoistoka i u centralnom delu kuće. Svaki do elemenata je potrebno u prostoru izraziti suptilno, odnosno učiniti ih vizuelno i estetski prijatnim, kako bi se uklopili u dekor vašeg doma ili kancelarije.

Predstavljamo vam u tom pogledu načine dekorisanja savremenih domova vatrenim Feng Šui elementom.

CRVENE SVEĆE ILI DRŽAČI ZA SVEĆE

Osim stvarnog kamina, sledeća najbolja stvar koju možete imati u svom domu i u njemu imati jak vatreni elemenat jesu sveće. Osim njih tu su i držači za sveće u crvenoj boji. Osim crvenih sveća, to mogu biti ljubičaste, žute i narandžaste u zavisnosti od toga koje se najbolje uklapaju u vaš enterijer. One pročišćavaju i smiruju energiju u prostoriju baš poput prave vatre.

foto: Shutterstock

ZIDOVI U CRVENOJ BOJI

Prema Feng Šuiju boja je jedan od najlakših načina da unesete potrebnu promenu u energiji u vaš dom. Vatreni Feng Šui možete se predstaviti uz pomoć nekoliko boja od kojih je svakako crvena najpoželjnija, a za njom slede ljubičasta i narandžasta.

foto: Shutterstock

VAZE U CRVENOJ BOJI

Snažno prisustvo vatrenog Fang Šuija možete da prizovete uz pomoć vaza za cveće u crvenoj boji. Ovaj popularni vid dekora lako će se uklopiti u različite stilove a možete čak koristiti i više vaza različitog oblika i veličine kako bi stvorili upečatljiv prizor vatrene stihije.

foto: Shutterstock

OSVETLJENJE U CRVENOJ BOJI

Dobar Fang Šui u velikoj meri zavisi od dobrog osvetljenja. Ako tražite odgovarajuću rasvetu za vaš dom, lampe ili lusteri crvenih abažura mogu da budu odličan izbor. Jarka crvena boja kao izraz vatrenog Feng Šuija prizvaće obilje pozitivne energije u vaš dom.

foto: Shutterstock

(Stil.kurir.rs/Mojenterijer)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs