REŠITE IH SE ŠTO PRE

FENG ŠUI JE OVDE JASAN: Ove 4 stvari ni slučajno ne smete da držite u spavaćoj sobi - donose negativnu energiju u dom!

Posebno je važno da mesto na kome spavate i odmarate se - ima dobru energiju.

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Za dobar feng šui je vrlo bitno da spavaću sobu oslobodite od sledećih stvari!

Ako se ne možete setiti kada ste poslednji put mirno i bezbrižno spavali, vrlo je verovatno da imate loš feng šui u spavaćoj sobi.

Ova prostorija bi trebalo da bude vaše mesto za obnavljanje energije i odmor, zato je vrlo važno da je uredite prema feng šuiju, u skladu sa jin(yin) principom.

Za dobar feng šui je vrlo bitno da spavaću sobu oslobodite od sledećih stvari:

Previše zelenila

Iako je pogodno da imate jednu do dve biljke u spavaćoj sobi, jer će iste pročistiti vazduh i obezbediti vam bolji san, ipak bi trebalo da znate granicu i da njima ne preterujete.

Prema feng šuiju, bijke pripadaju elementu drveta, to znači da ako osete neku vrstu ekspanzivne energije, mogu ometati vaš san. Najbolja solucija je da imate najviše do dve biljke u spavaćoj sobi.

Buka i loš miris

Nećete imati miran san ako je vaša soba glasnija nego sam centar grada, a još manje ćete se opustiti ako se oseća mirs vlage ili neka druga neprijatna aroma. Da biste rešili prvi problem, investirajte u bolju izolaciju, dok je za mirs dovoljno da pred spavanje upalite neku aromatičnu sveću, i sve će biti u redu.

Minimalizam

Naše okruženje u velikoj meri utiče na to kako se osećamo. Zato je moguće da ako vam se u vreme spavanja pojavi osećaj mučnine ili usamljenosti, dekoracija ima neke veze sa tim.

Vaza bez cveća, kuhinjska stolica u uglu sobe, i slične besmislene stvari koje vam se nalaze u sobi trebalo bi da izbacite što pre!

Previše stvari ispod kreveta

Iako je prostor ispod kreveta odlično mesto za odlaganje suvišnih stvari, isto može emitovati vrlo lošu energiju.

Razmislite o svemu što vam se nalazi ispod kreveta. Da li vam baš sve to treba? Obično se tu nalazi mnoštvo stvari koje nikada ne koristimo i za koje ne znamo gde da ih stavimo. Najbolje rešenje u ovom slučaju je da ih donirate ili poklonite. Videćete da je taj osećaj oslobađanja neprocenjiv!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...