FILMSKI KLASIK

Pravi kriminalci "disali su za vrat" tvorcima filma "Kum": Sve što je pratilo famoznu trilogiju biće pretočeno u film!

Uprkos ludilu tokom produkcije, uprkos svim šansam, ovaj klasik je snimljen!

Filmovi
Autor:
Pravi kriminalci "disali su za vrat" tvorcima filma "Kum": Sve što je pratilo famoznu trilogiju biće pretočeno u film!

Beri Levinson režiraće film "Frensis i Kumg o snimanju kultne trilogije o mafijaškoj porodici Korleone. Frensisa Forda Kopolu glumiće Oskar Ajzak, dok je Džejk Džilenhol izabran da igra producenta Roberta Evansa u filmu o legendarnim i žustrim bitkama koje su se vidile tokom nastanka ovog klasika iz 1972. godine.

Iako je "Kum" jedan od simbola američke kinematografije - snimanje nije teklo glatko. Koplola, koji je tada imao 31. godinu bio je odlučan da ubedi Evansa i Studio da mu dozvole da snimi skupi film u Njujorku, iako se radnja originalnog scenarija Maria Puza dešavala u Kanzasu.

Druga problematična ideja bila je da se lik šefa mafije dona Korleonea da Marlonu Brandu, koji godinama pre toga nije snimao nijedan film. U nekoliko navrata malo je falilo da studio prekine ceo projekat. Teški i opasni razgovori vođeni su i sa stvarnim mafijašima, koji nisu bili nimalo srećni da se mračne tajne njihovog posla prikazuju u bioskopima.

Uprkos ludilu tokom produkcije, uprkos svim šansama - ovaj klasik je snimljen, rekao je Levinson tada.

Priča o onome što se dešavalo iza kamere čuo je od svog šefa, koji je bio -Evansov kretaivni direktor i deo svih tih famoznih zakulisnih radnji i rasparva. Još uvek se ne zna ko će igrati glumce iz filma, ali je jasno da će glavna tema filma biti sukob filmadžija i Studija, koji je očajnički želeo da snimi hit.

Podsetimo, prvi deo filma "Kum" dobio je Oskara za najbolji film i najbolji prilagođeni scenario. Takođe, Malon Brando je nagrađen za najbolju mušku ulogu, ali je od toga možda poznatiji njegov bojkot Oskara. Umesto njega na scenu se popela Sašin Litlfedr - indijanska aktivistkinja, u tradicionalnoj odeći Apača, koja je održala dug govor o pravima indijanaca, ali je i ona odbila da primi zlatnu statuuu.

(Stil.kurir.rs/Telegraf)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs