FENG ŠUI

Feng šui stručnjaci otkrivaju: Ovo NIKAKO ne sme da stoji u spavaćoj sobi – privlači negativnu energiju i utiče na san!

Ukoliko loše spavate ili imate košmare – verovatno imate loš feng šui u spavaćoj sobi

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Spavaća soba trebalo bi da predstavljao oazu mira i spokojstva – mesto gde ćete se odmoriti i fizički i psihički i obnoviti svoju energiju i stoga mora biti i uređene u skladi sa tim, ističu stručnjaci za feng šui.

 

Prema tom pravilu, neke stvari su apsolutni višak u spavaćoj sobi - mogu poremetiti ravnotežu energije i uticati loše na vaše mentalno stanje, raspoloženje i kvalitetan odmor i san.

 

 

Previše zelenila

 

Iako su žive biljke veoma poželjne u životnom prostoru, pa i spavaćoj sobi, ne biste trebali da preterujete, jer feng šui propagira da biljke mogu emitovati određene frekvencije energije koje mogu poremetiti vaš san. Savetuje se jedna, najviše dve biljke u sobi u kojoj spavate.

 

Neprijatni i jaki mirisi

 

Mesto na kome spavate morate na neki način izolovati od mirisa, kao što su mirisi vlage, mirisi iz kuhinje ili mirisi hemikalija kojima čistite kuću, pa čak i jaki parfemi. Predlaže se da spavaću sobu držite zatvorenu kada ostatak stana čistite agresivnim sredstvima i da je dobro proluftirate pred spavanje, a zatim upalite neku aromatičnu sveću prijatnog mirisa. 

 

Previše stvari u spavaćoj sobi

 

Prema savetima feng šui stručnjaka, spavaću sobu NIKAKO ne bi trebalo prenatrpavati stvarima i nameštajem. Višak stvari oduzima energiju - i na fizičkom i na emocionalnom nivou i stvara osećaj teskobe, a ćesto se može desiti da se pojavi i osećaj usamljenosti i melanholije pred spavanje. Tako da, vaša spavaća soba bi trebala da bude minimalistički uređena, sa što manje detalja i sitnica ili nepotrebnih komada nameštaja, koje tu držite samo za ukras.

 

Skladište ispod kreveta

 

Prostor ispod kreveta mnogima je zgodno mesto da odlože višak stvari, ali to nikako nije dobro. Hrpa stvari ispod mesta na kome spavamo emituje veoma lošu energiju i može uticati da nekvalitetno i loše spavate, a može izazvati i prerano buđenje i loše snove. Savet je, ukoliko se ne možete rešiti viška stvari, svakako im nađite novo mesto za odlaganje.

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs