dOM

12 BILJAKA KOJE TERAJU NEGATIVNU ENERGIJU IZ KUĆE: Ako želite sreću i blagostanje, gajite OVO!

Da li ste znali da većina domova ima negativnu energiju? Da biste oplemenili prostor i izbacili negativnu energiju, negujte ove biljke

Enterijer
Autor:
12 BILJAKA KOJE TERAJU NEGATIVNU ENERGIJU IZ KUĆE: Ako želite sreću i blagostanje, gajite OVO!
Foto: Shutterstock

Evo nekoliko biljaka koje će imati odličan uticaj na vaše blagostanje ukoliko ih budete negovali u svom domu:

1. Aloe vera

Aloe Vera širi veoma dobru pozitivnu energiju. Ona predstavlja zid za negativne emocije. Osim toga, nudi odlična lekovita svojstva. Da biste izvukli maksimum iz aloe, morate pametno postupiti. Ova biljka mora imati dobar izvor svetlosti. Međutim, imajte na umu da je treba držati dalje od direktne sunčeve svetlosti.

2. Jasmin

Ako imate bračne probleme, zasadite jasmin u dvorištu. Njegov prijatan miris, smiruje negativne misli.

3. Spatifilum ili Ženska sreća

Spatifilum se smatra biljkom koja promoviše žensku sreću. Veoma je bitno da je držite na nekom tamnom mestu, a poželjno da to bude u spavaćoj sobi jer će smiriti nemirne snove.

4. Ruzmarin

Ruzmarin ima velika lekovita svojstva. Na primer, poboljšava fizičko i mentalno zdravlje. Može savršeno ukloniti negativnu energiju iz vašeg doma i nudi odlične rezultate kada se koristi protiv umora ili nesanice. Mora biti na mestu izloženom sunčevim zracima. Izbegavajte da ga previše zalivate.

5. Krasula ili Parica

Prema konceptima feng šuija, on vam može doneti bogatstvo. Sreća dolazi u snu. Prema ovoj umetnosti, takođe se može reći da bogatstvo dolazi ako imate krasulu u svojoj sobi! To je takođe biljka koja može smanjiti stres i negativne ideje. Da biste podstakli efekat krasule u vašoj kući, treba je postaviti ispred ugla vaše sobe. Trebalo bi da bude manje izložena suncu.

6. Žalfija

Smiruje bes i smiruje strah. Ima nekoliko lekovitih svojstava. Žalfija je dobra opcija za poboljšanje protoka pozitivne energije u vašim kućama. Međutim, izbegavajte izlaganje jakom suncu.

7. Bosiljak

Sveta biljka. Njegove terapeutske vrline su ogromne. Ima snažna antibakterijska i protivupalna svojstva. To je biljka koja takođe oslobađa veliku količinu kiseonika. To mu omogućava da apsorbuje štetne gasove koji cirkulišu u okolini. Nudi bolje rezultate kada je orijentisan prema severu, severoistoku ili istoku.

8. Orhideja

Zato što u večernjim satima ispušta veliku količinu kiseonika, ova biljka je savršena za spavaće sobe.

9. Bršljen

Engleski bršljan je biljka koja raste voma brzo. Njegova najveća prednost je to što vam omogućava da preusmerite negativnu energiju iz svih prostorija.

10. Hrizanteme

Po Feng Šuiju ova biljka je živi simbol dugovečnosti. Planirate li da živite dugo? Onda ne zaboravite da postavite hrizantemu ispred svoje kuće. Ima mnoga lekovita svojstva koja omogućava uklanjanje štetnih gasova iz vazduha.

11. Majčina dušica

Ova biljka se od davnina koristila za isterivanje negativne energije. Imati majčinu dušicu u kuhinji je čist spokoj. Efikasno se bori protiv loše sreće. Takođe pomaže u jačanju samopoštovanja.

12.Bambus

Gajenje bambusa vrlo je jednostavno. Samo ga stavite u posudu napunjenu sa 5 cm destilovane vode. Korisnije je ako je zaštićen od direktne sunčeve svetlosti. Ova biljka se obično koristi kao simbol sreće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs