Za bogat dom kao iz snova

Boja plemstva, glamura i moći, privlači novac u kuću kao magnet: Kako da oplemenite svoj dom ljubičastom bojom! (FOTO)

Boja mudrosti, dostojanstva, nezavisnosti, kreativnosti, tajanstvenosti i čarolije

Enterijer
16:10h Autor:
Boja plemstva, glamura i moći, privlači novac u kuću kao magnet: Kako da oplemenite svoj dom ljubičastom bojom! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Ljubičasta boja je po mišljenju mnogih jedna od najlepših, jedinstvena boja koja kombinuje stabilnost plave i energiju crvene boje, od kojih se uglavnom i dobija, jer je u prirodi vrlo retka.

To je boja plemstva, koja simbolizuje moć, plemenitost, obilje i ambicije, a veruje se da donosi bogatstvo u život osobe koja je njome okružena.

Zato vam danas donosimo neke od najlepših načina da dekorišete ili uredite enterijer ljubičastom bojom!

Svetlo ljubičasta

Ova nijansa priziva romantična i nostalgična osećanja. Dobar je izbor za uređenje spavaće sobe mlade devojke, ali i bračnih parova.

Sve što vam treba za život, stane u 14 kvadrata: Ovo je najlepša kuća na svetu! (FOTO)

Ako ne želite da ulažete puno novca ili niste trenutno za veće radove poput krečenja, spavaću sobu osvežite prelepim detaljima u ljubičastoj boji poput posteljine, dekorativnih jastučića...

Veći pano na zidu ili nekoliko manjih sa ljubičastim nijansama takođe je odličan i vrlo efektan detalj koji može da promeni čitav izgled sobe.

Koja biljka treba da stoji u kojoj prostoriji: Očistite vazduh, ružan miris i lošu energiju!

Tamno ljubičasta

Smatra se kraljevskom bojom koja privlači novac u kuću, pa ju je najbolje koristiti prilikom uređenja dnevne sobe, kojoj će dati izuzetno raskošan izgled poput soba u kraljevskoj palati.

Ipak, nemojte koristiti previše tamnu nijansu, jer se veruje da može da izazove osećaj tuge i frustracije. Ako ipak odlučite da najtamniju nijansu ljubičaste koristite u enterijeru, neka to bude sa merom - samo u detaljima.

Ovakve poklone odmah treba baciti ili spaliti: Nipošto ih ne čuvajte u kući!

Na primer, dovoljno je samo jedan zid okrečiti u ovu boju, a ostali neka budu najbolje beli. Takođe, najbolje je da i nameštaj bude veoma svetle boje, poput boje slonovače. Ako se, pak, odlučite za tamno ljubičasti nameštaj, sve ostalo neka bude dosta svetlije.

Ukoliko je tamna nijansa ljubičaste vaš najdraži izbor, a plašite se da ne preterate i da vam prostorija ne postane previše sumorna, poigrajte se detaljima.

Zbog njih vam kuća izgleda neuredno i zapušteno: 5 detalja na koje mora da se obrati pažnja!

Boja je sama od sebe izuzetno efektna, pa su čak i sitnice u tamno ljubičastoj boji ponekad sasvim dovoljne.

Boja lavande

Najnežnija nijansa ljubičaste idealna je za uređenje dečje sobe.

A i ko bi odoleo prelepim ljubičastim detaljima u kojima će vaša naslednica uživati?

Ljubičasta boja u kupatilu

Pločice od poda do plafona odavno su izašle iz mode, pa je krečenje kupatilskih zidova odličan način da boju večne elegancije unesete i u kupatilo.

20 stvari koje privlače sreću, i 10 stvari koje privlače nesreću u kuću: Na dobrim temeljima počiva blagostanje!

Ako u potpunosti renovirate kupatilo i kupujete nove sanitarije, teško da ćete naći nešto elegantnije i efektnije od ljubičastog mermera.

I bez puno novca i velikog posla možete da osvežite kupatilo ljubičastom bojom, ponovo igrajući se detaljima - nabavite peškire, prostirku za pod i neki lep ukras u vašoj omiljenoj nijansi ljubičaste. Da bi lepo izgledalo u ovoj varijanti, neophodno je da vam kupatilom dominira bela boja.

10 srećnih amajlija koje svaka kuća mora da ima: Odbijaju lošu energiju i ljude, privlače najlepše stvari u vaš dom!

Kuhinja

Ljubičasta kuhinja zvuči kao nešto o čemu možda mnoge žene sanjaju, ali zapravo je u pitanju izuzetno ekstravagantna stvar. Izgleda lepo samo ukoliko vam je na raspolaganju veliki prostor, ali postoji još jedan problem - ova boja nikako ne asocira na kuvanje i rad, već na luksuz.

Slobodno možemo da zaključimo da, ako ste prosečna osoba, ljubičastoj boji nije mesto u kuhinji, ali postoji mnoštvo prelepih kuhinjskih detalja koje ćete sigurno moći da uklopite u svoju postojeću kuhinju.

Staklenu teglu sa pirinčem stavite u svaki ormar u kući: Caka zbog koje će vam zavideti svako ko vam uđe u dom!

Hodnik

Ova prostorija spada među nedovoljno iskorišćene i potpuno zapostavljene, iako je u pitanju prostorija koju svi prvo vide kad vam uđu u dom! Nema lepšeg ukrasa za hodnik od zidova u prelepoj boji poput ljubičaste, koja će odmah osvežiti ceo hodnik!

Ako je prostor mali, zidove ukrasite zanimljivim detaljima po vašem izboru, a ukoliko je veći, iskorisite to da ubacite manji ormar, čiviluk, cipelarnik - dobićete dodatni prostor za skladištenje, ali i moderno uređen hodnik.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs