Prelep ukras ili detalj koji sve kvari?

Zbog njih vam kuća izgleda neuredno i zapušteno: 5 detalja na koje mora da se obrati pažnja!

Ako je ne ispeglate ili ne zakačite lepo, dom će izgledati neuredno i zarozano

Enterijer 28.09.2019. - 10:58h Autor: Stil / Moj stan
Foto: Shutterstock

Nije dovoljno samo kupiti zavesu i zakačiti je za pet minuta. Evo najčešćih grešaka koje činimo kada su u pitanju zavese, a zbog kojih nam kuća deluje zapušteno!

 

Pre kupovine niste precizno izmerili dimenzije prozora

 

Prva stvar koju treba da uradite pre nego što kupite zavese jeste da izmerite prozore i razmislite kakve zavese želite i koje dužine one treba da budu, pa tek onda da se zaputite u prodavnicu. Na taj način znaćete šta da tražite i manja je verovatnoća da ćete pogrešiti.

 

Zakačili ste zavese previše nisko

 

Ukoliko imate mali stan ili garsonjeru i kačite zavese nisko, vaš prostor izgledaće još manje. Zavesu zakačite što bliže plafonu kako bi prostor dobio na veličini. U sobi prosečnih dimenzija, idealno je da zavesa ne bude niže od 5 cm od tavanice ili donje ivice plafonske lajsne (ako je imate).

 

Kupili ste prekratke zavese

 

Duge zavese do poda daće vašem domu dašak luksuza, ali i vizuelno izdužiti prostoriju. Ukoliko želite da kupite draperije, dizajneri savetuju da budu dužine do poda jer ćete ih lako porubiti ako za to bude potrebe.

 

Zavese su vam posivele: Samo vam je jedan sastojak potreban, a imate ga u kući!

foto: Shutterstock

Izbegavate peglu

 

Izgužvane zavese deluju neuredno, a samim tim i vaš dom delovaće tako. Pre nego što ih zakačite, uzmite peglu u ruke i lepo ispeglajte zavesu.

 

Niste dobro izabrali garnišnu

 

Kada birate zavese i draperije, morate misliti i na garnišnu. Ukoliko su draperije baš teške, potrebno je da izaberete masivnije i jače koje će izdržati teret. Mislite i na stil, u skladu sam vašim enterijerom i izabranom zavesom kupite lepu garnišnu tako da vaš prozor izgleda elegantno i lepo.

 

Ovakve poklone odmah treba baciti ili spaliti: Nipošto ih ne čuvajte u kući!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...