Sjajan predlog

Ne prosipajte vodu u kojoj ste kuvali jaja: Evo sjajnog razloga zašto!

Sigurno niste znali za ovaj fenomenalan trik! A biljke će vam biti zahvalne.

Enterijer
Autor:
Ne prosipajte vodu u kojoj ste kuvali jaja: Evo sjajnog razloga zašto!
Foto: Profimedia

Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte prosuti vodu u kojoj ste ih kuvali! Otkrivamo vam zašto to ne bi trebalo da radite, tj. za šta biste mogli da iskoristite tu vodu!

Već vam je možda poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba prsuti. Međutim, to isto važi i za vodu u kojoj ste kuvali jaja. Ona može koristiti ni manje ni više nego vašim biljkama!

Naime, biljke vole kalcijum! A njega ima podosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje. Zašto je to važno?

Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.

Važno je da vodu u kojoj ste kuvali jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što njom zalijete biljke!

Neuništive: Ove sobne biljke uspevaju u svim uslovima! (FOTO)

foto: Shutterstock

Kako prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka?

Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima – koje su okružene smeđim rubom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivima na bolesti i oštećenja!

Važna pravila za kupovinu i pripremu jaja za Vaskrs: Koliko se kuvaju da ne popucaju, koliko mogu da stoje na sobnoj temperaturi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs