Neuništive su

Što ih više mučite one bolje rastu: Ove biljke žive bez sunca i sa vrlo malo vode!

Ima li savršenije biljke od one koja može da se zaliva jednom u 4 meseca?

Enterijer
14:07h Autor:
Foto: Shutterstock

Aspidistra 

 

Je cveće koje toleriše ulove života koji bi ubili svaku drugu biljku. Prilagođena je da sveta u debeloj hladovini, a može da podnese sunčevu svetlost samo 1 sat dnevno i veoma malo vode.


Sve o muškatlama: Evo kako se gaji, zaliva i prihranjuje najlepše balkonsko cveće! (FOTO)

foto: Profimedia

Zamija

 

Ova biljka nam dolazi iz Afrike. Uprkos poreklu, Zamija ne voli pustinjsku klimu. Voli umereno svetlo, podnosi čak i veoma senovito mesto, a dobro funkcioniše i u prostoru bez prozora, sve dok ima fluorescentno osvetljenje.

 

Osim toga što pročišćava vazduh, ova biljka ima moć da skladišti vodu u svojim debelim stabljikama pa može da izdrži i 4 meseca bez zalivanja.


Šta se seje i sadi u aprilu: Proleće je stiglo, vreme je za cveće!

foto: Shutterstock

Difenbahija

 

Difenbahija voli sušu, tako da vodite računa o tome da je ne zalivate prečesto. Isto joj tako ni sunce nije drago. Najbolje će rasti ako je zaboravite u nekom tamnom uglu prostorije. Međutim, deca i kućni ljubimci se moraju držati dalje od ove biljke jer u slučaju žvakanja ili gutanja njenog lista može doći do oticanja jezika.

foto: Profimedia

 

Dracena

 

Dracena ili srećni bambus vodi poreklo iz Afrike. Voli mnogo vlage pa može da raste direktno iz čaše vode. Najviše voli mesta kao što su kupatila, sa dosta vlage i malo svetlosti.

 

Kuća koja ima ovu biljku ne može da bude siromašna: Čuva zdravlje i privlači novac!

foto: Shutterstock

Bromelija

 

Ova neobična biljka listova različitih boja i ima neobičan cvet. Voli senovita mesta, ali i povremeno sunce. Ako se nalazi u kancelariji bez prozora, ova biljka neće imati šare na listovima, već će oni biti tamno zelene boje.

 

foto: Shutterstock

Fitonija

 

Fitonija je biljka koja može savršeno da raste pod veštačkim svetlom. Zahteva izuzetno malo vode. Veoma je dekorativna i savršena je za kancelarije.

foto: Profimedia

Stil.kurir.rs

 

7 stvari koje vam poručuju orhideje: Ovako se gaji najlepša sobna biljka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs