Zločin koji ne sme proći nekažnjeno

Tužila bivšeg ginekologa svoje majke: Njen DNK test otkrio stravičnu istinu!

Keli Roulet je tužila ginekologa svoje majke koji je decenijama skrivao veliku tajnu

Porodica
Autor:
Tužila bivšeg ginekologa svoje majke: Njen DNK test otkrio stravičnu istinu!
Foto: Shutterstock

Amerikanka Keli Roulet je tužila bivšeg ginekologa svoje majke, nakon što je DNK test pokazao da je on tajno njenu majku oplodio vlastitom spermom, piše Bi-Bi-Si. Keli Roulet je prethodno svoj DNK uzorak poslala sajtu Ancestry.com, koji se bavi utvrđivanjem genetskog porekla. Malo je reći da se iznenadila kada su rezultati pokazali da čovek kojeg je smatrala biološkim ocem nije njen pravi otac. Prva misao joj je bila da je test pogrešan, a onda je saznala da se njeni podaci poklapaju s podacima lekara koji je porodio njenu majku, nakon čega je protiv lekara podigla tužbu za prevaru, zloupotrebu položaja, nebrigu, duševni bol i kršenje ugovora.

Nakon 22 godine saznala jezivu istinu o svojoj porodici: Celo telo mi se treslo! (FOTO)

foto: Shutterstock

Keli danas ima 36 godina, a njen navodni otac već je u penziji. Njeni danas već razvedeni roditelji nikada joj nisu rekli da je začeta veštačkom oplodnjom, sve dok ih nije suočila s rezultatima DNK analize. Tek tada je saznala da je njen otac imao problema s brojem spermatozoida, a majka s matericom, pa su išli na postupak veštačke oplodnje tokom kog se koristila sperma Kelina oca, ali i sperma donora. Za postupak veštačke oplodnje bio je nadležan ginekolog Džerald Mortimer kom su rekli da bi hteli da donor bude student, zatim da je viši od 180 cm, da ima smeđu kosu i plave oči.

Međutim, doktor Mortimer oglušio se na njihove želje, pa je Kelinu majku oplodio svojom spermom. Sudski dokazi pokazuju da je ginekolog tokom tri meseca za oplodnju koristio vlastitu spermu. Kelini roditelji bili su u šoku. Rekli su da sigurno, da su znali da je lekar koristio svoju spermu, ne bi pristali na taj postupak. Prisetili su se da je Mortimer plakao kada su ga obavestili da sele u Vašington.

Kidnapovali joj sina kao bebu: 21 godinu kasnije šokirao je poziv iz policije! (VIDEO)

foto: Shutterstock

U tužbi se navodi da je "doktor Mortimer znao je da je Keli Roulet njegova biološka ćerka, ali to nije rekao gospođi Ešbi i gospodinu Fauleru". Keli je prvo kontaktirala majku i rekla joj da misi da rezultati DNK analize nisu tačni. A kada je majci rekla ime svog navodnog biološkog oca njena majka je sva u šoku brzo kontaktirala bivšeg muža.

Roditelji su se na kraju dogovorili da Keli neće reći na šta sumnjaju, ali Keli je pronašla kopiju svoje krštenice na kojoj je bio potpisan Mortimer i sve joj je bilo jasno. Porodica je na kraju odlučila da javno progovori o slučaju kako bi lekar koji je prekršio zakon bio kažnjen. Prošle godine jedan lekar u Indijani je proglašen krivim, nakon što je sam priznao da je vlastitom spermom oplodio dve pacijentkinje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs