POTRESNA PRIČA DEČAKA IZ BOSNE KOJEG JE MAJKA OSTAVILA: Živi bez struje, nema gde da se okupa, njegove reči i želje BOLE

Ajdina je majka ostavila 2015. godine i sa sobom odvela i njegovog brata koji mu najviše nedostaje

Porodica
14:46h Autor:
POTRESNA PRIČA DEČAKA IZ BOSNE KOJEG JE MAJKA OSTAVILA: Živi bez struje, nema gde da se okupa, njegove reči i želje BOLE
Foto: preentscreen/Youtube

Podsetimo se priče iz 2017. godine kada je majka napustila malog Ajdina, a njegova priča rasplakala ceo region.

Majka je kada je odlazila, verovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata

Region je potresla priča o dečaku Ajdinu Mujkiću iz BiH kojeg je majka ostavila i koji detinjstvo provodi sa dedom Huseinom.

Nakon što ga je majka napustila, o malom Ajdinu računa vodi deda, kome je i samom potrebna tuđa nega jer je davno povrdio nogu i kreće se uz pomoć štake.

Njih dvojica zajedno, prevazilaze sve nedaće. Žive bez ikakvih primanja u oronuloj kući, u kojoj često nema struje.

dečak Ajdin
foto: preentscreen/Youtube

Deda je davno povredio nogu, i od tada nije u mogućnosti da radi, a samim tim ni da zaradi. Majka je kada je odlazila, verovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata.

Ajdinova želja je bila da dobije biciklo, ali mu deda to nije mogao obezbediti.

Ajdina pozove ponekad, ali jedan poziv s vremena na vreme ne može da nadoknadi prazninu koju osmogodišnji dečak oseća. Otac, pak, radi na terenu, retko dolazi kući i po rečima dede i dečaka ne doprinosi u troškovima odgajanja deteta.

Dečak
foto: preentscreen/Instagram, preentscreen/Youtube

Nedostaje mi mama, ali brat mi najviše nedostaje. Ali… sve će proći – suzno je pre nekog vremena rekao dečak, a ove reči potresle su region.

Nakon što je priču o malom Ajdinu emitovala bosanska televizija Hayat, o teškim uslovima u kojima živi osmogodišnji dečak saznala je cela zemlja, socijalni radnici su zakucali na vrata dede Huseina.

Deda je između ostalog rekao da su mu socijalni radnici rekli da umalo nisu bez posla ostali nakon što je priča objavjena.

Šta ću vam ja, vi ste znali za malog Ajdina i pre, evo dve godine kako je bez majke, kako je kod mene, i za dve godine niste nikada došli – poručio im je Husein.

Međutim, 2023. godine, novinarka iz Bosne je sa Ajdinom uradila priču i dečak sada ima 14 godina.

Ovaj put je rekao da nema više želja i da su mu sve ispunjene. Priča o Ajdinu Mukiću dirnula je milione ljudi. On sada živi sa ocem, maćehom, polusestrom i svojim dedom Huseinom.

Ljudi koji su se sažalili na njihovu priču sagradili su im kuću, Ajdinu kupili bicikl. A i njihovi međusobni odnosi su se popravili. Kaže da sada brata viđa jednom godišnje.

(Stil/Hayat.ba)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs