DO DANAS NISI MOGLA NAĆI PASTUVA KOJI ĆE TE OPLODITI?! Vedranu Rudan jedino je najlepša voditeljka u Srbiji ŠOKIRALA

"Želiš decu jer o njima ništa ne znaš, kad saznaš već si na lomači koja se ne gasi decenijama", rekla je Vedrana Rudan.

Celebrities
16:03h Autor:
DO DANAS NISI MOGLA NAĆI PASTUVA KOJI ĆE TE OPLODITI?! Vedranu Rudan jedino je najlepša voditeljka u Srbiji ŠOKIRALA
Vedrana Rudan, Foto: ATA Images

KnjiževnicaVedrana Rudan poznata je po tome da nema dlake na jeziku, a njene izjave neretko naprave pravu buru u javnosti. Pojedina gostovanja televiziji ove nesvakidašnje žene prepričavaju se i danas. Međutim, emisija u kojoj je voditeljkaMarija Kilibarda ugostila spisateljicu ne pada u zaborav ni nakon dve godine. Slučajno su došli do teme majčinstva i malo je reći da je nastao haos.

Naime, Vedrana je tada promovisala knjigu „Doživotna robija“, a tim povodom gostovala je u emisiji „Sve u svemu“ koju je tada vodila Marija Kilibarda.

Voditeljka je gošću najavila srdačno, a intervju je započela konstatacijom da je bila pomalo „slomljena“ nakon što je pročitala roman.

‒ Kada žena u 41. godini baš želi da ima dete, a nema ga, vaša poruka je: Pa, šta će ti deca. Nisu ti potrebna, to je doživotna robija ‒ pojasnila je Marija kako je doživela Vedraninu novu knjigu, uz konstataciju da je ona u poziciji njene glavne junakinje.

Marija Kilibarda
foto: Antonio Ahel/ATA

Za hrvatsku književnicu, uvek spremnu za razgovor bez dlake na jeziku, to je bilo dovoljno da pod lupu stavi Marijinu intimu.

- Koliko vi imate godina? 42. E, pa vi sad meni objasnite, a ja vas držim svetskom budalom posle ove rečenice: šta će vama deca.

- Ostvarena sam u svakom smislu, a od 25. godine imam fizičku potrebu da budem trudna ‒ odgovorila je Marija.

- Od 25. godine do dana današnjeg niste mogli naći nekog pastuva da vas oplodi - zapitala se glasno Vedrana. Kada je voditeljka rekla „tako su bile podeljene karte“, nastavila je svoj traktat:

- Ma, nije istina, karte nisu podeljene. Vi sad prodajete tezu da žene ne odlučuju ni o čemu, nego kao budale čekaju karte.

Vedrana Rudan
foto: preentscreen/Youtube

- Koje karte?! Vama deca sada ne trebaju. I to nije poruke za sve, to je poruka za stare babe.

- Ne treba ti dete, ženo! Imaš sebe, imaš ljubavnika, verovatno imaš lošeg šefa ili šeficu. Šta će ti još i dete? Bebisiterka će više koštati nego što zarađuješ - bila je oštra Rudan.

Ni Marija nije želela da odustane od svojih argumenata, pa je poručila:

- Kad neko misli da ima dovoljno topline u svom srcu, dovoljno energije i strpljenja da tom detetu podari lep i ušuškan dom, mnogo ljubavi i obrazovanja, mislim da su to dovoljni uslovi da bude majka.

- Ali, vi nemate ništa od toga, nemate energije jer ste stari ‒ nije se predavala gošća.

- Hajde da se čujemo za pet godina. Naći ću vas i javiti vam novosti ‒ predložila je Marija Kilibarda, a Vedrana je ostala pri svom stavu.

- Ne znam da li ću biti živa tada. Ja ne želim slati nikakve poruke, vi ste meni krenuli da pričate kako želite decu, pa razgovaramo o tome. Ali, nisam tu da bih ženama mahala - nemojte da imate decu. Radite šta vam je volja. A vi ste sad napravili PR, pa će momci navaliti.

Marija Kilibarda
foto: Damir Dervišagić

‒ Nema potrebe. Dovoljan je jedan poseban, a on je tu. Verujem da biste se zaljubili u njegove oči kada biste ih videli ‒ zaključila je Marija Kilibarda, aludirajući na svog dečka Branislava Vučelića sa kojim je u vezi od 2020. godine.

Osvrt Vedrane Rudan

Zbog cele novonastale situacije, nekoliko sati kasnije Vedrana se oglasila na svom blogu i uputila javno izvinjenje Mariji Kilibardi te 2022. godine:

- Za one koji ne znaju, ima li takvih, bila sam u Beogradu da promovišem knjigu. Ne znam na kojim sve televizijama nisam bila. Svi su moji nastupi odjeknuli jer su tabloidi i portali ludi za vađenjem rečenica iz konteksta i bombastičnim naslovima.

Odjeknuo je i "sukob" moje omiljene "voditeljke" i mene. Na portalima je to bila svađa, samo nas dve znamo kako se dobro zabavljamo.

Vedrana Rudan
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Dok ovo pišem umirem od smeha, to mi se ne dešava često, prisećam se svog gostovanja u emisiji Marije Kilibarde. Kako se emisija zove? Guglajte.

Za one koji ne znaju kako izgleda nastup na televiziji, evo, kratko. Šofer te doveze do zgrade. Tamo te čeka ili ne čeka osoba koja te otprati u "šminkernicu". U "šminkernici" rade žene koje znaju sve i imaju mišljenje o svemu. Govori bi mu bili kraći, nastupi ređi, teme zanimljivije i životnije.

Vraćam se Mariji Kilibardi. Kad sam našminkana ušla u studio, prema meni je krenula žena visoka dva metra, malo sam i rekla. Prelepa. Raširila je ruke, učinilo mi se da ću nestati u zagrljaju vetrenjače. Uz širok osmeh mi je priznala, priznale su i sve ostale "voditeljke" kod kojih sam bila, knjigu nije pročitala, ali neke rečenice ipak jeste.

Posebno joj je bila zanimljiva priča o ženama koje često turaju prst "tamo" ne bi li na vršku prsta videle krv. Razigrana Kilibarda na svom prstu očekuje suprotno, ona želi "dete". U razgovoru uživo sam joj rekla ono što možete videti na mnogim srpskim portalima, čak i nekim hrvatskim. Izvinjavam joj se zbog ružnih reči, ona zna da je nisam htela namerno uvrediti, bila sam izvan sebe jer je doživljavam kao ćerku koja želi skočiti sa visoke litice u kipuću vodu. Ako skoči i preživi, doživotno će i neuspešno lečiti rane - napisala je Vedrana i dodala:

Marija Kilibarda
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Marija i ja smo se zabavljale, žena poštuje moje "krivo" mišljenje, nemam ja s njom problema, ali imam s modernim trendom koji je zastrašujući. Sve većem broju žena u četrdesetoj "telo vrišti". Telo hoće dete. Zašto žene u četrdesetoj plus misle da vrisak tela može pobediti fiziologiju?

Ljudsko telo nije se mnogo promenilo u nekoliko hiljada godina. Ona koja rodi u četrdesetoj svog će prvoškolca sačekati pred školom na pragu pedesete. Dete će biti na startu života, ona na početku gubljenja snage, ma koliko nam teretane slale drugačiju poruku. Ljudsko telo ima svoj ritam starenja i tu ubacivanje hormona samo čini ogromnu štetu.

Prvorotkinji u četrdesetoj u čitavoj će priči najmanje pomagati partner. Muškarce u pravilu deca ne zanimaju osim kad u dvadesetoj postanu najbolji teniseri, fudbaleri, glumci, glumice, pevači, pevačice, bogate udavače... Muškarce zanimaju drugi muškarci. Za većinu njih Đoković je car, a žena potrošna roba.

Mi kroz život prolazimo krvavo radeći. Služimo sistemu, partneru, roditeljima, a do smrti deci. Sve koje žele biti sluškinje svojoj najvećoj ljubavi, to su uvek deca, u taj bi horor trebale ući čim ranije da bi se u pedesetoj mogle, neke, bar malo opustiti.

Deca su za svaku ženu jezivo mučenje s povremenim, minijaturnim trenucima "sreće". To znamo sve mi koje ih imamo ma koliko lagale o tome. Koji jezivi z****. Želiš decu jer o njima ništa ne znaš, kad saznaš već si na lomači koja se ne gasi decenijama.

1 / 5 Foto: ATAImages

Marija Kilibarda me nakon emisije veselo otpratila do taksija, u emisji sam joj rekla da imam mačku Pepicu koju volim, zato mi je rekla: "Pozdravite Pipicu". U mom kraju "pipica" ima sasvim drugo značenje, ipak, nisam pitala Mariju misli li na moju "pipicu" ili Pepinu "pipicu". Pozdravila sam Pepicu. Moje "pipice" setim se samo na ginekološkom stolu", napisala je tada Vedrana Rudan na svom bogu.

(Stil / Hello / rudan.info)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs