BEBA ROĐENA SA POTPUNO SEDOM KOSOM: Lekari ne znaju kako da objasne ovaj fenomen, a njegova fotografija je obišla svet

Dečak koji je u Mađarskoj rođen sa potpuno belom kosom dobio je nadimak "mali princ", a zove se Bence

Porodica
14:02h Autor:
BEBA ROĐENA SA POTPUNO SEDOM KOSOM: Lekari ne znaju kako da objasne ovaj fenomen, a njegova fotografija je obišla svet
Beba rođena sa potpuno sedom kosom, Foto: Shutterstock

Beba je iznenadila lekare u Mađarskoj zbog svoje bele kose s kojom se rodila. Kada se dečak rodio, lekari su pomislili da je albino, ali se ispostavilo da je samo njegova kosa bez pigmenta.

Sedu kosu su prvo pripisali postnatalnom stresu, ali dr Zoltan Kumer poriče i tu mogućnost.

Lekari iz celog sveta dali su svoje mišljenje o ovom slučaju, a svi su saglasni da je njegova kosa trenutno bez pigmenta, kao i da će kroz par godina potamneti i dobiti boju.

Dečak je u Mađarskoj zbog svoje neobične kose prozvan “mali princ”, a zove se Bence. U trenutku rođenja imao je 5.400 grama i bio je dug 54 cm, a dobio je najveću moguću ocenu nakon pregleda.

Albinizam je još uvek nepoznanica, ali ono što jeste poznato je da se može naći kod svih rasa i etničkih grupa. Karakteriše ga delimičan ili potpuni nedostatak pigmenta melanina.

U proseku kosa postaje seda kada osoba napuni 32 godine, ali da bi postala potpuno bela, potrebno je da zađete u kasne pedesete ili šezdesete godine života.

S obzirom na ovu činjenicu, bebe sa belom kosom su prava retkost, te zbog toga ne čudi što je mali Bence postao zvezda čim se rodio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs