Istrajna u svom cilju

Ona je nova Naomi Kembel: Od surove životne priče do naplaćenijeg modela (FOTO)

Džordan Dan je postala samohrana majka sa 18 godina, u trenutku kada je njena manekenska karijera bila u usponu. Njen sin je rođen sa naslednim poremećajem krvi, a dva meseca nakon toga, njen bivši dečko je uhapšen i osuđen zbog posedovanja droge. Uprkos svemu, danas je jedna od najplaćenijih modela
Vip priča
16:32h Autor:
Ona je nova Naomi Kembel: Od surove životne priče do naplaćenijeg modela (FOTO)
Foto: Beta
1 / 8 Foto: Reuters

Jedna od najatraktivnijih manekenki današnjice je 24-godišnja Džordan Dan. Ova mlada žena je čak proglašavana i za jednu od najlepših žena na planeti, zahvaljujući svojoj kombinaciji ženske elegancije i opuštenosti.

Iako njeno ime još uvek nije toliko poznato u svetu, Džordan je prva tamnoputa Britanka koju je magazin Forbs uvrstio na svoju listu najplaćenijih modela.

Samo prošle godine zaradila je 2,4 miliona funti, radeći za Barberi i kao zaštitno lice za Mejbelin kozmetiku.

Tokom svoje karijere u usponu, već je radila za velike modne kuće, pojavila se na brojnim naslovnicama časopisa Vog, a prošetala je i pistom na revijama Viktorijinih anđela i Kristijana Diora.

Kako Žizel Bundšen održava vitku liniju pogledajte OVDE.

Ovakav način života obezbedio joj je gomilu poznatih prijatelja, među kojima su manekenka Kara Delevinj i pevačica Rita Ora, kao i brojne fanove širom sveta, prenosi Daily Mail.

Iako ovo izgleda kao život iz snova, manekenki nije oduvek sve išlo glatko, kao što može da se zaključi na osnovu njenog izgleda. Praunuka jamajčanskih doseljenika koji su došli u Veliku Britaniju početkom 60-ih u potrazi za boljim životom, je nastavila tradiciju svoje porodice u kojoj su jake, nezavisne žene često bile izneverene od strane svojih muškaraca.

Koju zgodnu manekenku su oterali sa snimanja uz objašnjenje da je debela pogledajte OVDE.

Naime, odrasla je u zapadnom Londonu uz samohranu majku, koja je radila tri posla da bi izdržavala troje dece, nakon što ih je Džordanin otac napustio kada je manekenka imala tri godine. Čak je i Džordaninu baku napustio muž, i znajući koliko je teško za ženu da sama odgaja decu, često je pomagala ćerki oko unuka.

Međutim, i sama Džordan je postala samohrana majka sa 18 godina, u trenutku kada je njena manekenska karijera bila u usponu. Njen sin Rajli, koji sada ima 4 godine, rođen je 2009. sa srpastom anemijom, poremećajem krvi kojeg je nasledio od Džordan i njenog tadašnjeg dečka. Dva meseca nakon manekenkinog porođaja, njen bivši dečko je uhapšen i osuđen zbog posedovanja narkotika. Uprkos svim nedaćama koje su je snašle, porodica Dan ostala je neverovatno jaka.

"Sa njima nema zezanja. U suprotnom, provešćete se kao kada biste čačkali osinjak. Veoma su odani i brinu jedni o drugima. Pravi su borci, naročito žene. Od trenutka kada je porodica Dan došla u ovu zemlju, bili su prava inspiracija", izjavio je prijatelj porodice.

Do Džordaninog uspeha ne bi ni došlo da je u jednoj prodavnici nije slučajno primetio lovac na talente pre 9 godina. Čak i kao 15-godišnjakinja se isticala svojim izgledom, mada je oduvek tvrdila da je bila svesna svoje premršave figure.

"Kad god bih se pogledala u ogledalo, mrzela bih sebe. Mislila sam da sam odvratna", izjavila je Džordan jednom prilikom.

Međutim, samo nekoliko momenata je trebalo skautu iz jedne svetski poznate modeling agencije da uvidi kakva je ona zvezda u nastajanju. Dodatnu pažnju medija je privukla 2008. kada je javno govorila o tome kako nema dovoljno crnih manekenki na Londonskoj nedelji mode. Nekoliko nedelja kasnije postala je prva tamnoputa manekenka koja je radila Pradinu reviju, nakon Naomi Kembel koja je na pisti nosila kreacije ove modne kuće još 1997. godine.

Upravo je Džordanino pojavljivanje na Forbsovoj listi dokaz da se promene u modnoj industriji dešavaju, a tome je poprilično doprinela upravo ova manekenka.

Ostatak Džordaninih fotografija pogledajte u galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs