Jedite ga što više

Nar nije samo ukusno voće: Poboljšava probavu, osnažuje imunitet, čuva zdravlje kostiju i zuba!

100 grama nara sadrži samo 83 kalorije i 4 grama vlakana. Vlakna pomažu u održavanju željene telesne težine tako što poboljšavaju probavu, ali i sprečavaju hronične bolesti
Fitnes & Nutricija
22:30h
Nar nije samo ukusno voće: Poboljšava probavu, osnažuje imunitet, čuva zdravlje kostiju i zuba!
Foto: Shutterstock

Nar nije samo ukusna, već i višestruko zdrava namirnica. Prosečan nar sadrži oko 600 izuzetno zdravih semenki. Otkrivamo vam koje su to 3 ključne hranljive materije u naru zbog kojih bi ovo voće trebalo da što češće jedete.

1. Vlakna

Nar pomaže mršavljenju. Sadrži jako malo kalorija i bogat je vlaknima. 100 grama nara sadrži samo 83 kalorije i 4 grama vlakana. Vlakna pomažu u održavanju željene telesne težine tako što poboljšavaju probavu, ali i sprečavaju hronične bolesti.

Ako želite da smršate, proverite da li unosite dovoljno vlakana. OVDE pročitajte više o tome.

2. Vitamini

Nar sadrži velike količine vitamina E, C i K. Vitamin C osnažuje imunitet, poboljšava apsorpciju gvožđa, čuva zdravlje desni i pomaže u bržem zaceljivanju rana. Vitamin K jača kosti i pomaže koži da zadrži mladalački izgled. Vitamin E smanjuje rizik od razvoja srčanih bolesti i raka i štiti vas od toksina iz okoline.

OVDE pročitajte preporuke ruskih alternativnih lekara - 7 načina da očistite i podmladite organizam.

3. Minerali

Semenke nara bogate su kalijumom koji čuva zdravlje srca i mišića. Nar sadrži i mnogo gvožđa, poboljšava cirkulaciju i štiti imunitet. Ovo ukusno voće sadrži i manje količine kalcijuma, cinka i magnezijuma koji pomažu u očuvanju zdravlja kostiju i zuba.

A kako da lako i bez prskanja očistite nar u 6 poteza saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs