Žene sa porukom

Šanel na Nedelji mode u Parizu: Lagerfild izveo modu na ulice (FOTO, VIDEO)

Ekpozija boja, modela, dezena ali i transparenata dočarali su pravu atmosferu ulice velikih gradova kojima hodaju žene kojima je kolekcija proleće / leto 2015 namenjena
Trendovi 01.10.2014. - 12:42h Autor: Stil
Foto: Reuters
1 / 30 Foto: Reuters

Svaka Šanel revija nas podseti zašto upravo nju sa najvećim nestrpljenjem čekamo na svakoj Nedelji mode, i zašto Karl Lagerfild ne mora da brine za svoj tron.

 

Ovog puta, predstavljajući " Ready to wear" kolekciju za proleće / leto 2015, izveo je modu na ulice u svakom smislu. Uključujući i demonstracije.

 

http://www.youtube.com/watch?v=BO0La8XDAFw
Početak revije na Fešn viku u Parizu bio je prava ekspozija modela, boja i dezena. Doživljaj prave ulične gužve, najpre je zbunio okupljene jer nisu znali u koji model pre da gledaju.

 

Prepoznatljiv Šanelov tvid, jarko narandžasta, crvena, ljubičasta i upadljivi dezeni razlili su se po "Šanel bulevaru" u Grand Plazi, a pista je bila ulica duga 130 metara.

 

Nakon toga, u nešto mirnijoj varijanti i lakšoj za praćenje, manekenke su šetale u grupicama po dve ili tri. Ravne cipele, crno - bele kombinacije i kratke suknje u promenadi klasičnom pariskom uilicom.

 

Bez metalik sjaja, kamenčića i sličnih glamur detalja, Šanel reviju nemojte ni zamišljati.

 

Posebnu pažnju su privukli štraftasti setovi sa čizmama u istom dezenu. Mekano, ležerno i udobno su reči koje vam prvo padnu na pamet. Lagani kardigan kratkih rukava ima istaknuti struk, po neko otkopčano dugme otkriva ispod bodi koji ima rol kragnu ili duboki izrez, kakav je nosila Žizel Bundšen (pogledaj u galeriji ispod teksta).

 

Militari stil iz ugla Karla Lagerfilda donosi materijale u kojima biste želeli da provedete celo leto. Podvrnuti rukavi, kao i nogavice na nešto širim pantalonama, našiveni džepovi i smireniji kolorit. Obuća, logično u boji zlata.

 

Naravno, zlatna boja nije ostala samo na cipelama i nakitu. Krtaka zlatna kožna jakna je za ženu koja sigurno korača ulicama velikog i užurbanog grada.

Kako moda na ulici mora biti svesna okruženja i svih socijalnih pojava, kulminacija revije bile su demonstracije predvođene Lagerfildom. Devojke su osim njegovih modela nosile i transparente sa jakim porukama savremene žene:  Budi drugačija, Istorija je njena priča (History is her story), Pravite modu ne ratove, ali i Muškarci bi takođe trebalo da budu trudni.

 


Detaljnije fotografije ove neverovatne revije pogledajte u galeriji ispod teksta:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs