SAMO JE JEDNO PRAVILO

Kada je za žene najbolje vreme da uđu u brak?

Pored obrazovanja i karijera, mnoge žene propuste priliku da započnu porodični život jer su našle pravog u pogrešno vreme
Wedding
14:36h Autor:
Kada je za žene najbolje vreme da uđu u brak?
Foto: Shutterstock

U dvadesetima su još premlade, treba da završe fakultete, posvete se karijeri. U srednjim tridesetima već je panika jer biološki sat otkucava. Šta im preostaje? Svega par godina da ispune misiju, pronađu pravog muškarca i rode decu.

Lori Gotlib, autor knjige Marry Him: the Case for Settling for Mr. Good Enough, u svojoj knjizi opisuje kako je na pragu 40-te odlučila da rodi dete i podižr ga sama. Otvorila je dušu o tome kako žali što je zbog pogrešnih pretpostavki jako dugo bila sama i odbacivala muškarce jer ni jedan nije bio dovoljno dobar. Konačno se sredila, unajmila trenera za veze i zaljubila se. Umesto da podstiče žene da se pod svaku cenu skrase, ona im sugeriše da prepoznaju kvalitete dobrog partnera i razmisle o raznim opcijama. Kada je pravo vreme za venčanje? "Kada pronađete pravog muškarca"', kaže trener za veze Roni En Rajan. Najbolja stvar koju možete da učinite kada tražite ljubav je da prepoznate da ste naišle na pravog.

Šta je važno kod odluke hoćete li s nekim da uđete u zajednicu? Proverite ovu listu: 1. Volite li jedno drugo? 2. Poštujete li se? 3. Da li vam je zabavno zajedno? 4. Na koji način se odnosi prema vama? 5. Imate li slične vrednosti? 6. Želite li iste stvari u životu? 7. Jeste li kompatibilni? Ta pitanja su sjajan početak da odredite jeste li pronašli romantičnog partnera s kojim želite da provedete ostatak života. Ne odbacujte dobrog muškarca samo zato što je došao u pogrešno vreme. Kada pronađete onog zbog kog će vam se srce topiti, poštuje vas i dobro se ponaša prema vama, samo napred.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs