savršeno!

SPLITSKI ULIČNI STIL IZ OSAMDESETIH NAS JE ODUŠEVIO: Ovako su se sređivale žene tada - danas je to NEZAMISLIVO! (FOTO)

Kada govorimo o stilu, naglasak je prvenstveno na karakteru pa tek onda modnim detaljima i komadima koje nosimo.Imati poseban stil, značilo bi da je sve to ukomponovano u celinu. Ali, kada gledamo streetstyle fotografije splitskih lepotica iz osamdesetih, ne možemo da ne zaključimo kako su u to vreme žene zaista imale stila.

Moda
Autor:
SPLITSKI ULIČNI STIL IZ OSAMDESETIH NAS JE ODUŠEVIO: Ovako su se sređivale žene tada - danas je to NEZAMISLIVO! (FOTO)
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Legendarni fotograf Feđa Klarić je svojim fotoaparatom ovekovečio neke od najlepših trenutaka sa splitske rive toga vremena i tako ostavio neverovatnu uspomenu na vreme u kojem su moda i muzika bile na vrhuncu.

MODNI STIL OSAMDESETIH VRAĆA SE NA VELIKA VRATA

Estetiku, koja je vladala osamdesetima, možemo primetiti na ovim fotografijama. Popularne retro patike, preminezionirane majice, kožne rok jakne i neon boje samo su neki od trendova koji su se vratili na velika vrata. Činjenica je da se moda vrti u krug, a koji trend ćemo prihvatiti zavisi od nas. U moru izbora, potrebno je zadržati lični stil u koji ćemo ukombinovato modne komade. Na ovim fotografijama možemo videti pravi i istinski stil, veselih mladih ljudi, koji su u to vreme konzumirali sve blagodati grada Splita.

Počevši od sunčane rive na kojoj su se okupljali, do kultnih mesta na kojima su se nalazili. Vreme, u kojem je grad bio pun mladih stilizovanih ljudi koji su stvarali neku novu subkulturu grada Splita, pamtimo po vrhunskoj estetici koju možemo videti i na fotografijama.

STREETSTYLE KOJI MOŽE DA PAPRIRA EVROPSKIM METROPOLAMA

Modni stil koji možemo primetiti na ovim fotografijama, zaista može da parira uličnom stilu svetskih metropola. Razigranost, karakter i upečatljivi modni detalji ove fotografije čine posebno lepim.

Klasični zimski autfiti su u korelaciji s razigranim i vibrantnim komadima, a od boja i dezena se nosilo bukvalno sve. Moda je zapravo igra i da bismo se uhvatili u koštac s njom potrebno je detaljima upotpuniti sopstveni stil. Na kraju dana, najbitnije je da se sami dobro osećate u svojim kombinacijama.

U nastavku pogledajte fotografije splitskog streetstyle-a koje vam mogu poslužiti kao inspiracija kako na pravi način koketirati s modom i osećati se dobro u svojoj koži. Energija, koja pršti iz ovih fotografija je na kraju puno više od običnih modnih komada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs