Kako odabrati savršene pantalone za leto? Neće vam biti vruće, a izgledaćete šik i moderno

Donosimo vam sve o tome kako odabrati savršene pantalone za leto, u kojima ćete se osećati udobno, moderno i elegantno.

Moda
12:34h
Kako odabrati savršene pantalone za leto? Neće vam biti vruće, a izgledaćete šik i moderno
Foto: GONZALEZ OSCAR / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnoge devojke čekale su da se zagreje napolju samo da bi počele da nose razne suknje - od maksi do mini. Naravno, haljine, suknje i šortsevi su u prvom planu ženske letnje garderobe. Međutim, to uopšte ne znači da treba sakriti pantalone i zaboraviti na njih do jeseni. Veoma je sofisticirano nositi ih i leti. Ne brinite, neće vam biti vrućina.

Važno je odabrati one prave. Vaše idealne pantalone za leto moraju da ispunjavaju nekoliko kriterijuma: pravilno krojenje, udobno pristajanje, prirodni materijali. Tako da ne zaboravite na te kriterijume.

Donosimo vam sve na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine. A kako ne biste gubili sate u prodavnicama dok kupujete, napravili smo izbor od 4 najmodernija modela koji će vam služiti više od jedne sezone.

Na primer, pantalone ravnog kroja sa širokim nogavicama već su postale bezvremenski klasik. I iako dizajneri redovno eksperimentišu sa stilovima, nudeći širok izbor varijacija od kargo do cigaret, u ovo doba godine savetujemo vam da se držite ravnih, širokih, palazzo ili raširenih. Tada će se formirati vazdušni sloj između kože nogu i pantalona i nećete osećati nelagodnost.

Za razliku od 2000ih kada je u modi bilo nositi pantalone niskog struka, sada su tu pantalone visokog struka koje dominiraju ove sezone.

Ne bi trebalo da se zaustavite na kupovini samo jednog para. Kupite jedne za toplo vreme, druge za 30+ stepeni. Prvi mogu biti od pamuka, viskoze i lakih sintetičkih tkanina. A druge neka budu napravljene od svile, lana ili pleteni tehnikom heklanja. Poslednja opcija, inače, sada se smatra najmodernijom.

Kada govorimo o idealnoj boji, leti je bolje osloniti se na bele, bež, i pastelne nijanse poput roze, plave ili narandžaste. Neće privući sunčeve zrake, a svetle boje uvek izgledaju impresivnije. Sve zavisi od vaših preferencija i palete celokupne garderobe. Na primer, ružičaste, crvene ili smaragdne pantalone mogu dati lep akcenat monohromatskom izgledu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs