saznajte više

10 NEOPHODNIH KOMADA ODEĆE ZA LUKSUZAN IZGLED SVAKOG DANA: I sportski komadi mogu izgledati ŠIK! (FOTO)

Jedan od najvećih mitova u modnoj industriji jeste taj da se zapažen izgled zasniva isključivo na skupocenoj odeći i detaljima. No, istinski poznavaoci ove umetnosti znaju da je iznad logomanije i upadljivosti važnije dobro izabrati klasične komade, koji se mogu nositi uvek i svuda sa podjednakim uspehom.

Moda
Autor:
10 NEOPHODNIH KOMADA ODEĆE ZA LUKSUZAN IZGLED SVAKOG DANA: I sportski komadi mogu izgledati ŠIK! (FOTO)
Rouzi Hantington-Vajtli, Foto: Profimedia

Tajna broj jedan jeste da kupujete kvalitetno, a na šta tačno mislimo, otkrićete u nekoliko narednih minuta, stavku po stavku.

1. Proštepana jakna sa ili bez kaiša

Reč je o pravom zimskom komadu, koji pritom i izgleda lepo. Priznajemo da postoje oni koji ovakav model jakne smatraju sportskim, ali uz dodatak kaiša ili trendi torbe ona je sve što vam je potrebno ove sezone.

2. Crne pantalone

Ove sezone u trendu su crne pantalone različitih krojeva i tekstura. Naš predlog je da ih iskombinujete sa klasičnim ili džemperom na kopčanje. Pored toga, možete razmišljati o detaljima, u vidu kaiša i cipela koje ostavljaju utisak.

3. Ležerne farmerke

Šire farmerke i one zvonastih nogavica vraćaju se na velika vrata, baš poput sličnih komada ʽ70-ih. Podsećanja radi, u to vreme Džejn Birkin, Brižit Bardo i Edi Sedžvik važile su za ikone stila.

4. Šik suknja

Smatramo da je suvišno govoriti o prednosti jednog ovakvog komada, ali važno je da bude udobna. Ako volite zemljane tonove, neka bar kroj po nečemu bude specifičan. Da bi se suknja istakla, ostatak kombinacije treba da bude sveden, bilo da je reč o jakni ili pletivu.

5. Čizme na štiklu

Svaka dama voli da poseduje par obuće koji će nositi iz sezone u sezonu, pa čak i ostaviti na čuvanje mlađim generacijama. Visina štikle je pitanje ukusa, ali sa jednim ovakvim čizmama svakako nećete proći nezapaženo.

6. Elegantno odelo

Poslovne žene, ali i one koje to nisu, sve češće prednost daju odelu umesto haljine ili suknje. Dovoljno je samo jedno skrojeno po meri da biste bili lepo obučeni u svakoj prilici.

7. Ekstravagantna košulja

Bilo da volite til, karnere ili šljokice, ove sezone nećete pogrešiti. Jedna ovakva košulja prikladna je za sve generacije, a kako se bližimo Novoj godini, znate šta vam je činiti, ako vam nedostaje u garderoberu.

8. Trikotaža

Pleteni komadi ne samo da greju tokom čitave sezone, već su i u trendu. Međutim, dobro je uložiti u one kvalitetnije teksture, i pridodati im nakit.

9. Torba sa lancem

Na revijama visoke mode zapažene su dezenirane torbe, poput ove na fotografiji. Na vama je da odaberete model i boju, za elegantne kombinacije.

10. Teksas košulja

U pitanju je prava modna investicija, jer vam može poslužiti kako leti, tako i zimi, uz džins ili već spomenute crne pantalone.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs