kerolin marfi

KUPUJTE MANJE: Legendarni supermodel 90-ih otkriva 5 komada koje svaka žena mora da ima! (FOTO)

Poput brojnih koleginica s modnih pisti, američki supermodel Kerolin Marfi takođe se otisnula u dizajnerske vode, a rezultat navedenog je stvaranje kolekcije u saradnji s hit brendom Mother specijalizovanim za farmerice

Moda
Autor:
KUPUJTE MANJE: Legendarni supermodel 90-ih otkriva 5 komada koje svaka žena mora da ima! (FOTO)
Foto: Profimedia

Početak vrtoglavog uspeha Kerolin Marfi definitivno je 1995. godina kada su je slavna Ana Vintur i Stiven Meisel fotografisali za američki Vog, a potom dizajnerski brendovi Dolče i Gabana, Maks Mara i Kelvin Klajn angažovali u svojim modnim kampanjama.

Poreklom iz Floride, pripadnica je zlatne generacije supermodela iz 90-ih, a poslednjih godina ne krije svoju posvećenost okolini i održivosti koju je postavila kao priroritet.

U saradnji s brendom Mother, Marfi je predstavila kolekciju načinjenu od potpuno recikliranih materijala, a uključuje 14 komada poput jakne pačvork stila, farmerica i vezene muške košulje Američke estetike.

CRVENO I ROZE: Samo Džulijan Mur može u ovoj kombinaciji da izgleda tako šik! (FOTO)

Karolin Marfi
foto: Profimedia

O modi i ekološkoj odgovornosti, Marfi je progovorila za pariško izdanje Voga istaknuvši kako uvek odabire kvalitet iznad kvantiteta po pitanju odevanja za koje inspiraciju prvenstveno pronalazi u ludim 70-ima.

Na pitanje šta bi savetovala svim onima koji žele da grade karijeru u modeling industriji, Marfi je izjavila kako je prvenstveno bitno obrazovanje ali i vizualizacija svega onoga što u periodu od 5 do 10 godina žele da postignu u ulozi modela.

'Nikada se nemojte da se bojite da iskažete svoje potrebe i želje, ostanite verni sebi i usput se zabvljajte', reči su legendarnog supermodela 90-ih koja je imala savet i za sve one koji žele da povedu veću brigu o okolini i održivosti.

'Kupujte manje garderobe i birajte vintidž komade. Svoj fokus usmerite prema kvalitetu i uvek donirajte ili razmenjujte odeću s prijateljima i porodicom', rekla je Marfi.

S dugogodišnjim stažom u modnoj industriji, Marfi je imala priliku da uči od vodećih imena u svetu mode, a na pitanje kojih pet komada bi svaka žena trebalo da ima u ormaru, na prvo mesto je stavila vintidž farmerice, a ovako izgleda njena finalna lista.

  • Vintidž farmerice
  • Bela košulja
  • Lep sako
  • Haljina slip kroja
  • Par bezvremenskih gležnjača

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs