SASVIM ISKRENO

DANAS JE IKONA STILA, A 90-IH NIJE ZNALA ZA MODU: Da se danas OVAKO obučem, zatvorila bi me modna policija! (FOTO)

Viktorija Bekam vratila je modni vremeplov , prisetivši se trendova i svog stila odevanja iz mladosti

Moda
Autor:
DANAS JE IKONA STILA, A 90-IH NIJE ZNALA ZA MODU: Da se danas OVAKO obučem, zatvorila bi me modna policija! (FOTO)
Foto: Profimedia

Bivša članica grupe "Spajs Grls" Viktorija Bekam (47) i supruga slavnog engleskog fudbalera Dejvida danas je dama koja važi za modnu ikonu, a kako sama kaže devedesetih godina nije znala za modu.

Modna kreatorka je za Wall Street Journal govorila o evoluciji svog stila, koja je započela tamo tokom 90-ih, kad je bila članica najuspešnije ženske pop grupe u istoriji.

- Tada nisam znala za modu i nisam se plašila da isprobavam nove stvari. Ima nešto tako lepo u tome. Da li bih imala hrabrosti da to nosim danas, nakon 15 godina u modnoj industriji? Verovatno ne', iskrena je viktorija Bekam o svom modnom putovanju proteklih decenija.

Viktorija Bekam
foto: Profimedia

Na pitanje šta njena deca kažu o maminim stajlinzima iz 90-ih, iskreno odgovara:

-Moja deca izvlače sve moje stare slike! Ima jedna paparaco fotografija na kojoj ulazim u radnju i telefoniram, nosim donji deo trenerke, nekakvu trenerku gore i imam veliku srebrnu pufnastu jaknu. Kruz mi je poslao tu sliku pre nekoliko nedelja i rekao mi je:

'Mama, izgledaš tako kul, zašto se više tako ne oblačiš?' I razmišljam, da se sada tako obučem, zatvorila bi me modna policija'.

Iako su se 90-e na modnu scenu vratile na velika vrata, Viktorija priznaje da nema puno odevnih komada koje bi poželela da ponese iz tog perioda.

'Ima tu nekog lošeg ukusa koji sada prihvatam i koji me inspiriše. Na primer, nema ništa loše u PVC pantalonama ako ćete ih iskombinovati s prelepom belom smoking košuljom. To je drugačija interpretacija od one kakvu bih nosila u 90-ima. Tada bih nosila PVC pantalone uz bikini gornji deo s grudima podignutim uz bradu, dok bi ih danas nosila uz prelepe cipele i smoking bluzu'.

U razgovoru za WSJ prisetila se i svog verovatno najsmešnijeg stajlinga iz 1999. kada su ona i Dejvid Bekam pojavili na događaju Versaćea u crnoj koži od glave do pete.

Viktorija i Dejvid Bekam, Viktorija Bekam
foto: Profimedia

'Nikad, ali nikad neću dozvoliti da zaboravim taj autfit. A da ironija bude veća bili smo od glave do pete odeveni u Guči i u tome smo se pojavili na Donatellinom događaju. A to je samo po sebi potpuno pogrešno', priznala je kroz smeh prisetivši se stajlinga koji još danas zabavlja ljude.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs