Holivud je obožava

Ko je Dženi Pekam: Dizajnerka u čijim haljinama Kejt Midlton napušta porodilište! (FOTO)

Ova svestrana dizajnerka svoj je brend osnovala kad je imala samo 23 godine, tik nakon završetka studija u Londonu

Moda
20:37h Autor:
Ko je Dženi Pekam: Dizajnerka u čijim haljinama Kejt Midlton napušta porodilište! (FOTO)
Foto: Profimedia

Dženi Pekam je britanska dizajnerka koja je obukla Kejt Midlton za njene najvažnije dane, kada je javnosti predstavljala svoje naslednike pri izlasku iz bolnice Sent Meri. Iako je ovih dana njeno ime postalo zvučnije, Pekam je u modnoj industriji već pune tri decenije, a njene kreacije biraju i mnoge druge poznate ličnosti.

Inače, brižna supruga i majka dvoje dece u braku je dve godine s Metjuom Anderosonom, velikom podrškom i u poslovnom smislu. Ova svestrana dizajnerka svoj je brend osnovala kad je imala samo 23 godine, tik nakon završetka studija u Londonu.

Prvi modni promašaj Megan Markl: Verenica princa Harija se ugledala na Kejt Midlton! (FOTO)

A post shared by Jenny Packham (@jennypackham) on

Njena specijalnost su svečane haljine, a posebno rado šije venčanice ili kreacije koje nose deveruše. Prvu liniju svojih venčanih haljina Pekam je lansirala 2007, nakon čega njen brend doživljava nagli rast popularnosti. Četiri godine kasnije proširuje ponudu i dizajnira i donje rublje, nakit i ostale modne dodatke potrebne svakoj mladi.

Ubrzo postaje prepoznata i u Holivudu, pa na njene kreacije ne ostaju imune ni pevačica Tejlor Svift, kao ni glumicaAnđelina Džoli. Poduža lista lepotica koje su na crvenom tepihu zablistale u njenim haljinama uključuje još Blejk Lajvli. Kejt Hadson, Dženifer Lopez, Opru, Helen Miren, Kameron Dijaz, Emili Blant, Kejt Vinslet i Adel Adkins.

Sve je spremno za porođaj Kejt Midlton: Evo koliko će platiti za samo jedan dan u luksuznoj bolnici!

foto: Profimedia

Uz sve veću potražnju za njenim modelima, dizajnerka je odlučila da uloži u brend pa je uz londonski otvorila butike u Njujorku, Parizu i Hong Kongu.

Njeni radovi takođe su dostupni u najvećim robnim kućama na svetu, kao što su Herods, Harvi Nikols, Selfridžes, Nejman Markus, Saks Fift Avenju i Bergdorf Gudmen.

No uz sve to, rođenoj Britanki najveći uspeh je dugogodišnja saradnja s vojvotkinjom od Kembridža. Kejt Midlton je verna njenom dizajnu još od samih početaka i dolaska u kraljevsku porodicu, a posebnu vezu sklopile su tokom prve trudnoće, kada je nosila princa Džordža.

Osim za mnoge službene angažmane, premijere, putovanja i susrete s političarima, Vilijamova supruga je Dženi pozvala u pomoć i kada je trebala savršenu haljinu za izlazak iz bolnice i pri predstavljanju budućeg princa svom narodu.

Bivše ljubavi Kejt Midlton: Tri zgodna, uspešna muškarca!

foto: Profimedia

Odabrala je tada plavu haljinu na tačkice, a takozvani 'efekt Kejt' izazvao je pravu pomamu u internet prodavnici britanske dizajnerke. Sve trendseterice poželjele su identičnu haljinu i to odmah.

Sličan scenario dogodio se i dve godine kasnije, kada je vojvotkinja na svet donela princezu Šarlot. Ponovno je obukla kreaciju omiljene dizajnerke i oduševila naciju.

Da li će Kejt Midlton ikada postati kraljica: O tome odlučuje ovaj član slavne monarhije! (FOTO)

foto: Profimedia

S obzirom na to da je prva dva puta bila veoma zadovoljna, Kejt nije videla razlog zašto se i treći put ne prepustiti u sigurne ruke Dženi Pekam. Ovoga puta njen odabir je ipak malo iznenadio, a mnogi su brzo zaključili kako je crvenom haljinom - tunikom s čipkastim ovratnikom - Kejt napravila suptilnu posvetu pokojnoj svekrvi, princezi Dajani. Ona je sličnu odevnu kombinaciju odabrala prilikom odlaska iz bolnice 1984. godine, nakon rođenja princa Harija.

Život joj je do detalja isplaniran: 10 kraljevskih pravila koje Kejt Midlton ne sme da prekrši! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs