Titule u kraljevskoj porodici

Da li će Kejt Midlton ikada postati kraljica: O tome odlučuje ovaj član slavne monarhije! (FOTO)

Titule na britanskom kraljevskom dvoru oduvek su izazivale veliko divljenje i strahopoštovanje, pa je tako i danas. Zato je javnost već sada počela da se zanima koju će titulu nositi vojvotkinja Kejt Midlton kada njen suprug princ Vilijam jednog dana postane engleski kralj

Vip priča
Autor:
Foto: AP / Andrew Parsons

Aktuelnu vladarku britanske krune, kraljicu Elizabetu, nakon njene smrti naslediće njen sin, princ Čarls, dok će njegovu vladavinu jednog dana preuzeti drugi u redu, princ Vilijam. U tom trenutku i njihove titule će se promeniti.

 

Princ Čarls više neće biti vojvoda od Velsa, a princ Vilijam oprostiće se od titule vojvode od Kembridža. To je podatak koji je javnosti jako dobro poznat, ali ono što sve zanima je koje će titule u tom trenutku dobiti njihove supruge, vojvotkinja Kamila i Kejt Midlton.

 

Život joj je do detalja isplaniran: 10 kraljevskih pravila koje Kejt Midlton ne sme da prekrši! (FOTO)

foto: AP / Paul Grover

Do pre nekoliko godina, na ovo pitanje je redovno, putem zvaničnih stranica, odgovarao kraljevski portparol, a isto je učinjeno još 2005. kada su princ Čarls i Kamila stali pred oltar. Jasno su tada naglasili da Kamila, vojvotkinja od Kornvola, nikada neće dobiti titulu kraljice.

 

Razlog tome leži u tradiciji, jer na primer ni suprug kraljice Elizabete, princ Filip nikada nije postao kralj. Ali, veliku ulogu u takvoj odluci kod Kamile je igrao i uticaj javnosti. Nakon smrti princeze Dajane, Kamila nikada nije postala omiljena stanovništvu. Prema anketama koje su sprovedene, Britanci i danas, 13 godina nakon što je ušla u kraljevsku porodicu, ne žele da vide vojvotkinju Kamilu kao kraljicu.

 

Princeza Šarlot već ima omiljeni hobi: Ljubav prema njemu nasledila od bake Dajane! (FOTO)

foto: Profimedia

Ipak, odluka da li će jednog dana nositi titulu kraljice ili ne, ostaje na tadašnjem vladaru i nosiocu krune, odnosno Čarlsu.

 

Isto tako jednog dana, kada sedne na tron i princ Vilijam će samostalno da odluči hoće li svojoj supruzi Kejt da dodeli titulu kraljice ili ne.

Do tada će o titulama vojvode i vojvotkinje od Kembridža odlučivati 91-godišnja kraljica Elizabeta, a potom i budući kralj Čarls. On će, pak, sam doneti odluku hoće li tada na sina preneti titulu vojvode od Velsa.

 

Poznato je da iz poštovanja prema tragično preminuloj princezi Dajani, koja je za života nosila titulu princeze od Velsa, vojvotkinja Kamila nije preuzela istu titulu, a to se očekuje i od Kejt Midlton.

 

Trudna Kejt Midlton ponosno pokazala tetovažu na ruci: Do sada neviđeni prizor u kraljevskoj porodici! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs