Điđi Hadid blista na crvenom tepihu, dok joj se sestra bori sa advokatima: Bela tuži modnog giganta iz ovog šok razloga

Manekenka Bela Hadid angažovala je advokate da preduzmu mere protiv giganta atletske odeće zbog njihovog nedostatka javne odgovornosti

Moda
11:32h
Điđi Hadid blista na crvenom tepihu, dok joj se sestra bori sa advokatima: Bela tuži modnog giganta iz ovog šok razloga
Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Điđi Hadid i Blejk Lajvli su se uklopile u ukusan stil, izgledajući kao glamurozni kečap i senf na premijeri filma Deadpul & Volverine.

Dok je Blejk branila boje slavnog supruga, činilo se da je Điđi odlučila da utelotvoruje lik iz stripa X-Men-a, Vulverina, kojeg igra Hju Džekmen. Vulverin, čije je pravo ime Logan, je mutant sa moćima isceljenja. Kostim Vulverina je elegantna žuta i plava odeća sa karakterističnim tragovima kandži.

Điđi Hadid
foto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Čini se da je ovo svojevrsno skretanje pažnje sa Bele Hadid, Điđine mlađe sestre, koja je navodno angažovala pravnog savetnika da bi tužila Adidas, 27-godišnja manekenka je angažovala advokate da preduzmu mere protiv giganta atletske odeće zbog njihovog nedostatka javne odgovornosti, izvestio je TMZ.

Insajderi su izjavili tabloidnoj organizaciji da Bela trenutno smatra da je brend predvodio okrutnu i štetnu kampanju.

Nemačka kompanija za obuću suočila se sa odgovorom Američkog jevrejskog komiteta (AJC) zbog izbora američkog modela, palestinskog i holandskog porekla, za lice svoje nove kampanje SL72, izvestio je Independent.

Kampanja je trebalo da proslavi 52. godišnjicu Olimpijskih igara u Minhenu oživljavanjem Adidasovih "poželjnih klasičnih" patika.

„Na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu, palestinska teroristička grupa Crni septembar je ubila 12 Izraelaca i uzela ih za taoce“, napisao je AJC na društvenoj mreži X (ranije poznat kao Tviter).

AJC je nastavio: „Da Adidas odabere anti-izraelski model kako bi se prisetio ove mračne Olimpijade ili je veliki previd ili namerno zanemaren. Ni jedno ni drugo nije prihvatljivo. Pozivamo Adidas da popravi ovu ogromnu grešku.”

Bela Hadid
foto: Ahmed Fesal Bayaa / Zuma Press / Profimedia

Dana 5. septembra 1972. godine, osam članova palestinske grupe zvane Crni septembar infiltrirali su se u Olimpijsko selo u Minhenu u Nemačkoj, ubivši dva člana izraelskog tima i uzevši devet talaca. Ubijeno je devet izraelskih talaca, kao i pet Palestinaca i jedan nemački policajac.

Điđi i Bela, ćerke holandske manekenke Jolande Hadid i palestinskog investitora Mohameda Hadida, bile su glasne u zalaganju za palestinska prava.

Štaviše, Hadidi, potomci preživelih iz Nakbe iz 1948, često su branili svoj stav protiv genocida, ističući pogrešno shvatanje da biti propalestinski ne znači biti anti-Izrael ili antisemit.

Ipak, kao odgovor na reakciju, Adidas je objavio saopštenje u kojem je najavio da će „revidirati“ svoju kampanju sa Belom.

„Naši izvori kažu da je Bela uznemirena što bi kompanija pokrenula kampanju koja bi povezivala bilo koga sa tragedijom poput Minhenskog masakra na Olimpijskim igrama 1972. godine, sa nasiljem koje je u suprotnosti sa stavovima BH“, navodi TMZ.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs