Žene u 50-im zbog ovih frizura izgledaju 15 god. starije: Ako se ovako ošišate ni najmodernija odeća vas neće podmladiti

Zbog ove 4 frizure žene u 50-im izgledaju znatno starije

Moda
Autor:
Žene u 50-im zbog ovih frizura izgledaju 15 god. starije: Ako se ovako ošišate ni najmodernija odeća vas neće podmladiti
Foto: AP

Frizura za koju se odlučite može vam dodati ili oduzeti godine, zato je bitno znati koje frizure treba izbegavati nakon što napunite 50 godina.

Kosa je jedna od prvih stvari koje mogu odati naše godine, i to ne samo zbog njene boje. I frizura za koju se odlučite može vam dodati ili oduzeti godine, zato je bitno znati koje frizure treba izbegavati nakon što napunite 50 godina.

Čvrsti uvojci

Neadekvatna frizura može nekoga postarati u trenutku, smatraju stručnjaci. Zato se držite podalje od čvrstih uvojaka i punđi, jer uz takve frizure možete izgledati starije nego što zaista jeste.

Moda, Ozbiljna, Stil, Pozira, Dama, Enterijer, Kod Kuće, Cvet, Punđa, Bela Haljina, Ruža, U Kući
foto: Shutterstock

Jedini izuzetak mogla bi biti uglađena niska punđa sa srednjim delom koja je trenutno veoma trendi i sjajno se uklapa s jačom šminkom i upečatljivom odećom. Preporučuju vam se opuštene ili neuredne punđe, a kovrdže zamenite valovima.

Kratke, okrugle frizure

Kratka frizura trenutno je u trendu, no budite oprezni. Prema stručnjacima, postoje određeni kraći stilovi koji mogu učiniti da izgledate starije, posebno ako je tekstura kose deblja.

Baka, Žena, Starija žena
foto: Shutterstock

Preduga kosa

Sjajna, ravna kosa s razdeljkom na sredini uvek privlači poglede, no ako vaša prirodna kosa nije u odličnom stanju, izuzetno duga, dosadna frizura imala bi samo suprotan efekat.

žena, Osmeh, Starija žena
foto: Ilustracija / Shutterstock

Guste šiške

Šiške mogu biti pametan način da učinite frizuru modernom. Stručnjaci savetuju starijim osobama da izbegavaju guste i tupe šiške koje su zaobljene, posebno ako im je kosa talasasta jer dodaju godine, piše Azra.

Stil/Azra

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs