Najlepša žena Sarajeva, danas je sahranila muža: Udvarače redom odbijala, a on joj postavio ultimatum koji ih je razveo

Hanka Paldum već četiri i po decenije nosi titulu "kraljice sevdaha", a posebnu emociju u njenom glasu daju svakako i krahovi koje je doživljavala na privatnom planu

Celebrities
21:19h Autor:
Najlepša žena Sarajeva, danas je sahranila muža: Udvarače redom odbijala, a on joj postavio ultimatum koji ih je razveo
Foto: preentscreen/Instagram

Čuveni muzički producent i prvi suprug kraljice sevdalinki Hanke Paldum jeste Muradif Brkić, preminuo je danas od posledica moždanog udara.

- Nakon teške bolesti i borbe za oporavak, od posledica moždanog udara, danas nas je napustio profesor Muradif Brkić, nekadašnji direktor "Sarajevo diska". Delim iskrenu bol s mojom decom i njegovom porodicom i molim Gospoda da nam svima podari mir, a Muradifa nagradi za svako dobro koje je za života posejao! - započela je Hanka, pa nastavila da se zahvaljuje bivšem partneru.

- Njegovim odlaskom ostala je velika praznina na bosankohercegovačkoj muzičkoj sceni. Otišao je najveći muzički producent, vizionar i poznavalac muzičkih prilika ovih prostora. Učio je od najboljih jugoslovenskih diskografa i producenata koji su nakon izvesnog vremena i sami priznali da ih je sve nadmašio ukazujući mu najveće poštovanje! Nesebično i s ljubavlju je pružao pomoć mnogim mladim pevačima, muzičariam i autorima koji i sada uživaju ogromnu slavu okićeni Muradifovim stvaralaštvom, među kojima sam i ja. Neka mu njegova duša pronađe najlepše mesto u raju u okrilju Božje milosti! - napisala je Hanka Paldum uz njihove fotografije.

Pevačica Hanka Paldum je svojevremeno važila za jednu od najlepših i najmuzikalnijih devojaka u gradu Sarajevu, pa je imala mnogo udvarača.

Iako su mnogi želeli da provedu vreme sa njom, ona je odabrala Muradifa Brkića koji ju je osvojio lepim manirima, piše Hayat.ba.

Hanka Paldum
foto: Kurir / Dado Đilas

Kada su se upoznali, on je bio student književnosti, a ona srednjoškolka. U početku su se viđali samo na putu od kuće do škole, a kasnije su išli na kafu i limunadu. Nakon toga, 1976. godine su se venčali u bosanskom gradu Duvno, gde je njen suprug odrastao.

Nakon što mu je rodila sina i kćerku, njihov brak je okončan, a rekla je da u suprugu nije više nalazila podršku koju je ranije imala. Dodala je i da smatra da muškarcima ne treba dati moć i slavu jer su labilni i povuče ih društvo i kafana.

Hanka Paldum
foto: Kurir / Dragan Kadić

Njihova ljubav je bila čarobna u početku, međutim, Hanka je kasnije izjavljivala da je Muradif izuzetan čovek, ali da je došao kraj njihovoj ljubavi i da su se prijateljski rastali.

Razlaz sa suprugom joj nije teško pala, kao informacija da je njihov zajednički sin doživeo saobraćajnu nezgodu.

Sin je doživio saobraćajku nakon koje je završio u zatvoru, a ona nije krila da joj je to jako teško palo.

– Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru – rekla je Hanka svojevremeno.

U jednom intervjuu, Hanka se prisetila kako je sa njim bila u doba kada je gradila karijeru, te da u njemu nije imala "najvernijeg navijača", nego sasvim suprotno. Prema rečima Paldumove, Muradif joj je, u dogovoru sa njenom majkom, postavljao ultimatume - brak ili muzika.

- On me je pitao da li je makar malo ispred muzike, a ja bih mu rekla da nije. Uvek sam imala stav, nisam želela da lažem. Odana sam i volim da poštujem. Dokle god se muškarcu divim, mogu da budem sa njim. Kada prestanem da mu se divim, povučem se i ostavljam ga. Zapravo, nijedan muškarac me nije ostavio - otkrila je u razgovoru za Story pevačica.

1 / 3 Foto: preentscreen/Instagram

Posle razvoda od Muradifa, Hanka je rekla "da" Fuadu Hamziću, ali je ovaj brak trajao samo sedam godina, budući da je pevačica shvatila da joj muž "ne ukazuje poštovanje niti joj je odan".

Kasnije je tvrdila da se više neće udavati. Poslednjim fotografijama koje je objavila na Instagramu sa sada pokojnim bivšim suprugom, pokazala je koliko je poštovanje imala prema njemu. Prvenstveno kao prema suprugu svoje dece.

Stil/Hajat.ba

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs