"Muž ne može da mi oprosti prošlost, imala sam mnogo muškaraca pre njega": Postoji činjenica koja ga neprestano muči

Nijedan brak nije idealan, postoje razni problemi koje utiču na njegov kvalitet, a ova žena nema rešenje za svoj

Ljubav
Autor:
"Muž ne može da mi oprosti prošlost, imala sam mnogo muškaraca pre njega": Postoji činjenica koja ga neprestano muči
Foto: Shutterstock

Muž ne može da oprosti moju prošlost. Muž muči i sebe i mene, stalno se sećajući moje prošlosti. Molim vas, pomozite...

Sa mužem živim već skoro tri godine. Volimo se jako, uvek smo živeli složno i u harmoniji. Naš odnos je ispunjen ljubavlju i poštovanjem, ali postoje trenuci kada naša prošlost stvara velike probleme u našem braku.

Brak, Par, Muškarac, Žena
foto: Shutterstock

Problemi nastaju zbog mog prošlog života, koji moj muž ne može da zaboravi i prihvati. Iako smo mnogo puta razgovarali o tome, njegove misli se često vraćaju na ono što je bilo pre nego što smo se upoznali. Svaki put kada se seti moje prošlosti, dolazi do vrlo žestokih svađa. U tim trenucima, on se stalno upoređuje sa ljudima iz moje prošlosti i oseća se inferiorno.

Da, ja sam njemu prva, ali nažalost, on meni nije. To je činjenica koja ga neprestano muči. On misli da je moj život pre njega bio bolji, kako u svakodnevnim stvarima, tako i u intimnom smislu. Često sebe vidi kao manje vrednog u poređenju sa mojim prošlim partnerima, iako to nije istina.

Muž i žena
foto: Shutterstock

Mnogo puta smo pokušavali da rešimo ovaj problem kroz razgovor. Uvek mu kažem da se ne sećam tačno šta i kako je bilo u prošlosti i da mi je sadašnjost s njim najvažnija. Izbegavam sve razgovore o prošlosti jer me boli i stidim se onoga šta je bilo. Ali kada ne govorim o tome, on počinje da izmišlja razne scenarije i pogrešne zaključke, što samo pogoršava situaciju.

Svađe su ponekad tako intenzivne da čak spavamo u različitim stanovima. Te noći su ispunjene suzama i histerijom, i to traje već skoro dve godine. Iako ga volim više od svega i ne mogu da zamislim život bez njega, teško mi je da živim u stalnom strahu od novih svađa i skandala.

Muškarac, Pijan čovek
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Ne želim da izgubim muža zbog njegove nesposobnosti da prihvati moju prošlost, ali isto tako ne mogu da živim u ovom konstantnom stresu. Pokušala sam sve što sam mogla da ga uverim da je on sada moj svet i da mi je sve drugo nevažno, ali moje reči ne dopiru do njega.

Da li je neko imao sličnu situaciju? Ako jeste, molim vas, podelite svoje iskustvo i savet. Kako ste uspeli da prevaziđete ovakve probleme?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs